Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czujecie czułyście w ciązy rozciaganie więzadeł macicy

Polecane posty

Gość gość

Mnie czasem dopada taki kłujący ból po bokach brzucha, czasem po jednej,czasem po drugiej stronie. Nieraz trwa kilka godzin, nieraz cały dzień. Nie jest to ból w macicy, tylko po bkach, raz wyzej, raz niżej. Byłam na konsultacji w pradni patologii ciaży (z innego powodu) i powiedziałam o tych bólach,t o lekarz uspokoił mnie, z właśnie takie bóle po bokach to naciaganie wiezadeł macicy i zeby sie tym nie martwić. jednak zawsze czuję sie nieswojo, gdy taki ból mnie dopada i trochę się boję. Jestem w 14 tygodniu. Moze dodam, że np teraz w piatek rano , jak wstałam, bolało mnie. Ale zaraz przestało, potem w pracy (ok 8 godzin) w ogóle tego nie czułam. A w drodze powrotnej (daleko dojeżdżam) przy naciskaniu sprzegła znowu się zaczęło i czułam to jeszcze nastepnego dnia. Czy tez odczuwacie takie naciagnie?

Gość gość
czy ktoś się wypowie?

Gość gość
tak, miałam to samo. i bałam sie bardzo, bo poprzednią ciążę straciłam. tym razem nic sie nie stało, dziecko juz na świecie :)

Gość gość
no ja właśnie też pierwsza ciażę straciłam, dlatego teraz wszystkiego się boję. Mam nadzieje, ze to wiezadła i wszystko będzie dobrze ;-) gratuluję dzidziusia ;-)

Gość gość
to jest podobno normalne, może inne kobiety nie czują takiego bólu, mnie czasami aż skręcało, ale zaraz przechodziło. nie zamartwiaj się jeśli lekarz nie widzi nić złego. ja przez ten sterach nie umiałam sie cieszyć ciążą

Gość gość
U mnie to jest taki kłujacy ból, nie czuję go cały czas, ale trwa np. kilka godzin- zakłuje i spokój, za kilkanascie minut znowu i znowu spokój. Nasila się przy wysiłku, chodzeniu. Wcześniej tez miałąm takie bóle i potem na wizycie i usg wyszło wszystko ok, więc mam nadzieje, ze to nic złego. jutro mam wizyte, to jeszcze powiem lekarzowi