Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatfa

od czego zacząc wprowadzając jakis pokarm oprocz mleka z piersi

Polecane posty

Gość agatfa

?

Gość gość
Kleik ryżowy. Ziemniaki. Marchew. Dynia. Jabłko. Banan. A dalej już poszło gładko.

Gość gość
a ja nie dawałam żadnego kleiku czy kaszki. Synek jest na mm więc rozszerzaliśmy od 4 mca i poszło tak (dawałam słoiczki na początek): marchew, jabłko, ziemniak, dynia i powiem szczerze, że dzisiaj bym zrobiła tak: marchew, ziemniak, dynia, jabłko. Marchewkę jadł bardzo chętnie a potem... tylko jabłko nic więcej. ale kupiłam słoiczek jabłko z delikatną dynią i to mu też smakowało... Na ziemniaka dał się skusić dopiero kilka mcy później, bo gdy wyczuł w zupce też pluł :]

Gość agatfa
wolałabym zaczac od jakiegos warzywa, bo jak zaczne od słodkich owocow to pozniej moze nie chętnie jesc warzywa. jak np podawac marchew startą na tarce? jak duzo i ile w ciagu dnia?

Gość gość
ja zaczęłam od dwóch łyżeczek, ale ja zaczynałam od bobovity-pierwsza łyżeczka. Myślę że starty na tarce jednak nie będzie do końca dobry, lepiej ugotować i zblendować. My codziennie coraz więcej o 1-2 łyżeczki i jak po tygodniu było okey wprowadziłam jabłko - mój błąd. Potem ugotowałam na parze i zblendowałam ziemniaka-pluł dalej jak widział no i znalazłam słoiczek "jabłko z dynią" i to podawałam. Wszystko w odstępie tygodnia robiłam :]