Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dziś iść na dzień próbny do nowej pracy

Polecane posty

Gość gość

ale zadzwonili do mnie właśnie z innego miejsca, z dużo lepszą ofertą. Co robić? W tamtym miejscu byłam na razie tylko na rozmowie kwalifikacyjnej, mają tylko moje CV (umowę mieliśmy podpisać dopiero dziś), ale tak głupio nie przychodzić bez poinformowania ich o tym. Co robić?

Gość gość
Nie każdy myśli o takiej. To praca w sklepie, 5 zł/h.

Gość gość
i sie jeszcze zastanawiasz? 5zl/h, pewnie ze isc, fajna kasa :D

Gość gość
Tzn. ta stawka dt. tej pracy, z której chcę zrezygnować. W tej innej płacą 9 zł/h. Pytanie tylko, czy powiadamiać o tym, że znalazłam inną ofertę, czy też po prostu nie przychodzić?

Gość gość
często się zdarza że ktoś nie przychodzi bez uprzedzenia, albo przychodzi jeden raz a później się już nie pokazuje więcej. nikt się nie zdziwi jakoś szczególnie.

Gość gość
No tak, ale może kulturalnie byłoby jednak o tym powiadomić? Nie chciałabym, żeby to wyglądało, że robię kogoś w balona.

Gość gość
z pieniedzmi to tak zawsze a moze na ten temat poczytac :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
Pytam osób doświadczonych jak to jest, bo to moje pierwsze poszukiwanie pracy i nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Boję się, że będą mieli pretensje, że ich nie powiadomiłam, a taka jest prawda, że dopiero dziś dostałam propozycję nowej pracy.

Gość gość
Proszę mi coś szybko doradzić.

Gość gość
dzis dostałaś propozycję nowej pracy ale jest ona już pewna? dziś do tej nowej pracy masz iśc? ja bym poszła w to pierwsze miejsce i zobaczyła co dalej, może w tym drugim jednak cię nie wezmą?

Gość gość
Tzn. już tam byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i jak widać się sprawdziłam, skoro do mnie już zadzwonili. Ta pierwsza praca od początku średnio mi odpowiadała, ale zgodziłam się przyjść z braku innego zajęcia na horyzoncie. Teraz żałuję.

Gość gość
no to skoro ta druga jest pewna, to zadzwoń do tej pierwszej i powiedz że niestety musisz zrezygnować, bo dostałaś lepszą ofertę. jak się nie odezwiesz to spalisz mosty za sobą

Gość gość
Tak zrobię. Dzięki.

Gość gość
zawsze załatwiaj sprawy kulturalnie, nigdy nie wiadomo jak potocza sie w przyszłosci twoje zawodowe losy. A telefon z krótką informacją ze nie przyjdziesz nikogo nie zdziwi ani nie zdenerwuje

Gość gość
Taki też mam zamiar. Wydawało mi się nie fair nie informować o tym.