Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto dlaczego związek w którym On Ją kocha jest najlepszy

Polecane posty

Gość gość

Jak wszyscy wiemy miłość wzajemna zdarza się niezwykle rzadko. Większość związków jest taka, że jedno kocha bardziej, a drugie często kieruje się rozsądkiem. ----- Wyobraźcie więc sobie związek w którym on kocha, a ona jest z nim dla wygody, rozsądku. Ona przeważnie nie musi nic robić, bo on zrobi wszystko za nią. On chcąc jej zaimponować gładko pnie się po szczeblach kariery lub rozwija własny biznes. Nawet jeśli jest nieśmiały to miłość do niej uskrzydla go i pomaga mu przezwyciężyć trudności. Ona ma mnóstwo wolnego czasu na rozwijanie swoich zainteresowań, może realizować swoje cele życiowe, jeśli chce może również poświęcić się macierzyństwu. ----- A teraz pomyślcie o odwrotnej sytuacji. Ona kocha, a on jest z nią dla pieniędzy, dla znajomości lub dlatego, że nie miał powodzenia i żadna inna, która mu się podobała nie chciała z nim być. Facet jest sfrustrowany, często agresywny. Wyładuje złość na kobiecie. Ona jest dla niego raczej kimś do prania, sprzątania, gotowania niż do bycia pełnoprawną partnerką. Jeśli trafi się lepsza on bez żalu ją rzuci, zdradzi. Często brak wymarzonej kobiety taki facet zastępuje sobie alkoholem, kolegami, a w lżejszych przypadkach jakimś wymyślnym hobby, któremu poświęca każdą chwilę. Jeśli pojawią się dzieci, taki facet przeważnie nie chce się nimi zajmować traktując je jako gwóźdź do trumny swoich marzeń o tej jedynej dziewczynie z którą zawsze chciałby być. ----- Model drugiego związku często przeobraża się w patologię, dlatego wszystkim mężczyznom polecam, żeby pozostawali singlami dopóki nie znajdą tej właściwej dziewczyny, którą pokochają i dla której będą skłonni poświęcić całe swoje życie. Nadmieniam, że z wiekiem grono kobiet do wyboru jest coraz okazalsze. Pozdrawiam!

Gość gość
fajnie być w tym pierwszym kiedy ta jej miłośc go uskrzydla ,a ona lezy i pachnie Armanim :) i pomaga swojemu patnerowi

Gość gość
piszesz z własnego doświadczenia czy wyczytałeś gdzieś

Gość gość
kocha kasiorę a jej nie :D żegnam panstwa :)

Gość gość
z własnego doświadczenia oraz obserwacji związków mojego rodzeństwa, kuzynów, a także kolegów i znajomych

Gość gość
Masz 100% racji, kazdy brzydal uważa że należy mu się wymarzona kobieta, natomiast wg nich kobieta powinna stulić dziób i być przeszczęśliwa że jakiś burak ją wybrał, ma nie protestować i z bólem dawać mu doopy

Gość gość
a kiedy tak się stanie to wyładowuje się na jakimś "gorszym" w ich mniemaniu modelu, przelewając całą frustrację, złość i agresja na bogu ducha winną kobietę, ale żyby nie było - ja jestem tą która odrzuca, tacy "panowie" potafią być chamscy także w stosunku do swojej "wybranki" kiedy dostaną kosza, wiem że później im się nie układa w związkach a te dziewczyny nie wiedza czemu.

Gość gość
a kiedy tak się NIE stanie - miało być, czyli kiedy NIE zechce ich upatrzona kobieta

Gość gość
bywajcie

Gość gość
zanim odrzucisz patrz czy kocha szczerze, bo kiedyś jak adoratorów będziesz miała mniej to sama możesz wpaść w negatywny związek

Gość gość
spoko, potrafię być sama, a adoratorów juz jest mniej za to ci z wyższej półki ponieważ obracam się już w innych kręgach unikam imprez alkoholu itd. wszystko przez złe doświadczenia z typami, i wiesz co? jestem teraz sama, ale nie żałuję że odrzuciłam kogokolwiek :) nie będę dawać doopy z musu, musze poczuć chęć na kogoś więc spadówa buraczki, z celibatu jeszcze nikt nie umarł nie żałuję że was odstrzeliłam

Gość gość
ta, albo dobrobyt przewraca jej w głowie i mimo tego, że nic robić nie musi to ciągle jej źle i mało... pisze tu o pierwszym przypadku kiedy to on kocha, a ona to jawnie wykorzystuje.... znam takie konkretnie 2 przypadki... oczywiście pisze tylko o ludziach, których znam osobiście przypadek 1 kobieta podrywała faceta, ale nie wyszło jej więc zaczaiła się na jego brata, a ten z racji tego, że nigdy nikogo nie miał był łatwym celem i dziewczyna osiągnęła cel, a to wszystko dlatego, że jego rodzinie kasy nie brakowało, własny interes zapewniał im stabilizacje i przyszłość, a oszczędności na koncie pozwoliły na wybudowanie domku jednorodzinnego... tak czy inaczej on biega jak głupek, stara się, pracuje, robi wszystko by ją uszczęśliwić, a ta go zdradziła i na każdym kroku przy rodzinie wyśmiewała twierdząc, że to nie jest prawdziwy mężczyzna... podła, prosta, chamska kobieta... przypadek 2 po wielu latach małżeństwa kobieta odchodzi od męża mimo iż mają wszystko, a ona pracować nie musi... facet gotował, sprzątał, prał, pracował, mieli domek jednorodzinny, 2 zdrowych dzieci.... odeszła do o 10 lat młodszego, który był i nadal jest swego rodzaju przeciwieństwem tamtego, teraz ona musi gotować, sprzątać, opiekować się dziećmi i domem, a awantury były na porządku dziennym, ale wiecie co... cały czas chodzili trzymając się za rękę... co do morału to sami sobie go wyciągnijcie :o

Gość gość
Fajnie kiedy miłość uskrzydla dopoki nie trafisz na toksyczną wariatkę, która to wykorzysta w podły sposób. Grunt to nie roztrząsać tego zbyt długo, zapomnieć i lepiej wybierać następnym razem, będąc bogatrzym w doświadczenia.

Gość gość
miłość to nie jest czekolada, którą się konsumuje aż do wyczerpania nie da się potem od tak wyrzucić opakowania, zwłaszcza jak pozostały jeszcze niezjedzone kostki... własnie dlatego wydaje mi się, że kobieta nie jest zdolna do miłości zresztą nie tylko kobieta, wielu ludzi nie wie co to jest i pisze głupoty miłość ta prawdziwa jest jedna na całe życie i bezwarunkowa... co to oznacza? że kochamy nawet gdy nas ktoś skrzywdzi i odejdzie nie da się od tak wyrzucić z siebie tego co trwało zakotwiczone tak głęboko w naszej podświadomości tylko ten co nie potrafi kochać może tak beztrosko i swobodnie doradzać innym by zapomnieli i znaleźli kogoś innego... to nie takie proste.... często bywa tak, że taka zmanipulowana osoba znajduje kogoś kto mu bardzo przypomina tamtą osobę i to jest kolejny błąd, bo karmi siebie i innych kłamstwem, ale w zasadzie co za różnica, prawda? skoro kobieta jest z nim dla wygody i go okłamuje sugerując, że go kocha, to dlaczego on nie może okłamywać jej i udawać, że widzi w niej kogoś wyjątkowego, a tak naprawdę to tylko namiastka tego co tak umiłował, marna imitacja, którą stara leczyć swoją duszę.. po prostu jak was czytam to żal tyłek ściska i wiecie co... nie żałuję, że jestem obecnie sam, mało tego dochodzę do wniosku, że tak będzie najlepiej i tak pozostanie... nie mam zamiaru być niczyją marionetką i karmić pasożyta, bo tym staje się dziś kobieta... nędznym pasożytem

Gość gość
Tak, ale jeśli to co się umiłowało zasadzi ci wielkiego kopa do doopy to trzeba jakoś dalej żyć, ma to swoje +, później już każda "miłość" jest łatwiejsza i tak, bez problemu można zamienić 1 substytut na 2 substytut. Można przestać kochać, można nawet nie chcieć osoby którą się kochało bo kojarzy się to negatywnie. Podobają mi się inni faceci ale żadnego już nie będę kochać, w sumie on mnie wyzwolił

Gość gość
Tak sobie to tłumacz, przynajmniej lepiej się czujesz. To dziwne, że ludzie potrafią sami siebie okłamywać. Zdaje sobie z tego sprawę, że kobiety są w tym mistrzyniami. Skoro tak dobrze oszukują innych to i same siebie potrafią.

Gość gość
Tak sobie to tłumacz, przynajmniej lepiej się czujesz NIE ROZUMIEM? Nikogo nie oszukuję naprawdę już go nie kocham :) pewnie jesteś na zabój zakochany w kimś kto ma cię w doopie i nie dopuszczasz takiej myśli do siebie że może to kiedyś minąć :) Ej, naprawdę sądzisz że wszyscy czują tak samo jak ty? Nie ma dwóch ludzi którzy czują tak samo pamiętaj

Gość gość
otóż nie, nie ma i nie miała mnie nigdy w d.... a moje uczucie do niej to moja sprawa przynajmniej jeszcze jestem do nich zdolny w przeciwieństwie co do niektórych stajesz się zimną podłą wyrafinowaną s.... gratuluje podejścia do życia

Gość gość
W takim razie proponuje maść na ból d**y Plujesz jadem, ale skoro twierdzisz że nigdy nie ma i nie miała cie w doopie to trzymaj się, może jestem zimną suką ale TY NIE JESTES LEPSZY więc to nie prawda ze miłość czyni człowieka lepszym. I proszę więcej nie pisać tutaj o swoich prywatnych sprawach skoro sa prywatne!

Gość gość
:D to pewnie do mnie on mysli że ze mna pisze :haaaa chłopie to moj pierwszy wpis,ja mam zycie właśnie do niego lecę :P

Gość gość
Hehe, jakie wypociny ludzi, którym nic nie wyszło. Zróbcie coś ze swoim życiem i może w tedy coś napiszcie. Żenada, tu są kobiety i mężczyźni, siebie warci.

Gość gość
przygadał kocioł garnkowi :D

Gość gość
10000000000% racji i dodam że nie ma związków gdzie obydwoje tak samo kochają.

Gość gość
Bycie zimną suką to frajerski sposób ukrycia swoich wad. Z powodu, których kobieta taka, niezdolna jest do związku. Śmieszne są takie kobiety. Jestem zimną suką haha :-) to tak jak by facet powiedział: jestem niewzruszonym wojownikiem z piekieł, cześć jak masz na imię hahaaaha, sory...znam taką jedną i zawsze mam ubaw kiedy tak mówi o sobie, z taką poważną miną. Śmieszna jest :-)

Gość gość
buahaha kłania się czytanie ze zrozumieniem :D Nie przedstawiam się jako zimna suka i nie myślę tak o sobie, tylko jeden z gości to zasugerował :D Pewnie pisało jakies dziecko ze szkoły specjalnej na wagarach HAHAHA :D

Gość gość
HAHAHAHAHA niektórzy goście nie potrafią czytać, ja p*****le :D Jakoś zrozumiałem o co chodziło w rozmowie, ale za to ty nie bardzo :D

Gość gość
K***a widzę że ty nie tylko wiesz co czują inni ale wiesz także co inni myślą i jak się czują, jaka żenada weź pogadaj sam ze sobą schizofreniku

Gość gość
matko co tu sie dzieje jeden głupszy od grugiego czy nie żal wam zycia ?! bożż

Gość gość
Pewnie podbijasz do tej ŚMIESZNEJ KOBIETY a ona spuszcza cię na drzewo, obydwoje jesteście uczniami gimnazjum bo kto dorosły tak o sobie mówi? Jesteście siebie warci ty i twoja koleżanka ZIMNA suka

Gość gość
Wiem, wiem :-) ale tak mi się przypomniało i napisałem, sorki :-)