Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruszka2014

poród blisko 2014 warszawa

Polecane posty

Gość kruszka2014

hej:) chciałam tak troszkę bardziej ukierunkować się na miasto... na forum dużo jest wątków odnoszących się do konkretnych miesięcy - wydaje mi się że może podzielimy się swoim doświadczeniem, obawami, poglądami miejscem wybranym do porodu właśnie w warszawie:) zapraszam do dyskusji wszystkie chętne dziewczyny:)

Gość gość
Ja rodzilam dwa lata temu w szpitalu MSW na Woloskiej. Bardzo polecam ten szpital. Caly personel bardzo mily i pomocny od salowej po lekarzy. Po przeczytaniu wielu watkow o rzezni w polskich szpitalach bylam w szoku. Strasznie balam sie calego pobytu , nie porodu. A tu takie mile zaskoczenie, czulam sie jak w prywatnej klinice nie panstwowym szpitalu. Jak ktos ma mozliwosc to polecam jedynke po porodzie, nie kreca sie po sali obcy ludzie i nie ma tez problemu z odwiedzinami najblizszych, nikomu sie nie przeszkadza. Dodatkowym plusem bylo to ze w jednyce mogl byc ze mna maz nawet w nocy.

Gość gość
Kiedy masz termin porodu? Jesteś z Warszawy?

Gość gość
ja rodziłam w szpitalu orłowskiego. 4 lata temu. super obsada na patologii ciąży, dobre warunki. na położnictwie gorzej - kabiny przezroczyste - teoretycznie względy bezpieczeństwa, ale w praktyce każdy kto szedł po korytarzu powodował dyskomfort. ja byłam na sali 3 osobowej i innej sobie nie wyobrażam - idealne rozwiązanie jak chcesz siku, a nie ma nikogo z rodziny ani męza w odwiedzinach. koleżanki zerkną na dziecko, a ty możesz iść siku czy pod prysznic.

Gość gość
Ja polecam szpital na Madalińskiego :)

Gość sierpnióweczka86
Hej... ja mam termin teoretycznie na koniec sierpnia, ale ze względu na wcześniejsze moje przeżycia będę mieć planowane cięcie cesarskie... W tej ciąży "zwiedziłam" już dwa szpitale Praski i Wołomin, ale rodzić będę w Orłowskim.

Gość gość
Bycie po porodzie w jedynce to okropności! Po pierwszy. Porodzie właśnie byłam w jedynce, ok odwiedziny ale przecież te 3 doby w szpitalu nie musi cie odwiedzać tabun ludzi rodzice i maz to chyba wystarczy. Poza tym po co mi maz w nocy w szpitalu , wolne żarty ma siedzieć na krześle albo ze mną się gniesc w imię czego? Nakarmić za ciebie? Maz ma obowiązek w tym czasie przygotować dom na wasz powrót ugotować itp!!! Poza tym nie miałam doświadczenia przy dzieciach wiec samej było mi dziwnie, iść do WC problem bo zawozic dziecko pielegniarkom trzeba, poza tym mała spala cały czas wiec nudy nie ziemskie. Podrugim porodzie lezalam na trzyosobowej i o niebo lepiej. Odwiedziny od 15-18 bbyło czasem tłoczno ale jedynie mężowie tyle siedzieli wiec trzy osoby na sali, jak wpadli rodzice to taktowniue pi chwili wyszli, i spokój nikt się po oddziale nie krecil . a było wesoło we trzy było z kim pogadac po wymieniać uwagi, Jedynek nie polecam

Gość kruszka2014
ja wybrałam Inflancką - głównie na pojedyncze sale porodowe i odremontowanie szpitala a także ze względu na dobre wrażenia moich znajomych które tam rodziły. Na Madalińskiego słyszałam gorsze opinie zwłaszcza odnośnie personelu... W sumie nie brałam pod uwagę Orłowskiego... i nie czytałam niczego na temat porodów właśnie tam ale nie chce już zmieniać decyzji :) wydaje mi się że pojedyncza sala po porodzie to komfort ale jednak chyba lepiej z innymi mamami bo jak rodzisz pierwsze dziecko to może akurat będzie pomocne doświadczenie osób które dzieci już mają:) o ile z takimi mamami będziemy na sali.