Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Globtroterka

Pierwsza podróż samolotem?

Polecane posty

Gość Globtroterka

Hej w wakacje będę pierwszy raz leciała samolotem ( do Australii , do cioci). W czasie lotu mam dwie przesiadki . Tylko jest taka sprawa ze ja nie wiem jak się przesiąść do tego drugiego samolotu, co robić itp. Według przewoźnika linii lotniczych mogę podróżować już sama , a rodzice i tak nie mogą ze mną lecieć bo pracują. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co robić jak będę musiała się przesiadać. Ile musi ważyć bagaż oraz czy mogę do bagażu podręcznego zabrać takie rzeczy jak aparat fotograficzny ,telefon , książkę. I czy w czasie takich długich lotów które trwają ok 20h przewoźnik zapewni mi jakiś posiłek?

Gość Globtroterka
acha i dodam że mam 16 lat :)

Gość gość
Więc tak: "nie wiem jak się przesiąść do tego drugiego samolotu" - przed wylotem zapisz wszystkie numery bramek (gate) i po prostu się do nich kieruj. Jak nie będziesz mogła znaleźć to idź do informacji. "Ile musi ważyć bagaż" - Zależy od przewoźnika i rodzaju biletu. Musisz zadzwonić do linii lub sprawdzic na ich stronie. "oraz czy mogę do bagażu podręcznego zabrać takie rzeczy jak aparat fotograficzny ,telefon , książkę." Możesz. Zalecane jest aby elektronika była w bagażu podręcznym. "I czy w czasie takich długich lotów które trwają ok 20h przewoźnik zapewni mi jakiś posiłek?" - Tak. Tylko tanie linie nie karmią, ale one raczej nie obsługują tak długich lotów. Sprawdź na stronie przewoźnika. Tam będzie wymienione ile posiłków dostaniesz.