Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukip

Partia Ukip wygrala koniec UK

Polecane posty

Gość gość
To juz jest koniec, nie bedzie juz nic ! jestesmy wolni mozemy isc !!!!!!!!! Czas pakowac walizki

Gość gość
Obywatelstwo po 5 latach misiu pysiu i trzeba miec udokumentowane odprowadzanie podatkow

Gość gość
zaden problem, jestem tu juz 9 rok i od poczatku praca na legalu wiec obywatelstwo jakby co bez problemu, moj angielski jest perfect, niech trzesa portkami ci ktorzy woleli na lewo zarabiac i jezyka nie lizneli wcale no i wszyscy beneficiarze

Gość gość
pocieszajcie sie pocieszjacie :) troche to jeszcze potrwa ale juz nie dlugo ciekawi mnie co zrobi z was wiekszosc

Gość gość
tak tak! już widzę jak masowo Polacy są wyrzucani z fabryk a fabryki zamykane kierowcy są wywalani z firm i markety zostają bez towaru jak wszystkie sprzątaczki są zwalniane i wszyscy mieszkają w brudzie jak wszyscy opuszczają swoje wynajmowane domy a właściciele tych domów zostają bez kasy za którą żyją i to całkiem nieźle jak pracownicy farm są wylewani na pysk i wszystko zarasta chwastem i całe zbiory trafia szlag

Gość gość
Bez przesady. Norwegia tez jest poza Unia Europejska a normalnie można jechać do pracy także nie siejcie paniki.

Gość gość
Jak na razie to ukip nic nie wygrał. Wybory były, moi kochani do PE. Postulaty jako takie, maja całkiem sensowne i znam kilkoro Polaków którzy na ukip głosowali. A Anglików którzy znają i maja bliskie osoby w rodzinie np Polaków. Żaden Polak sie nie lęka ze go wywala. Bo kto pracuje a nie siedzi na benefitach, swoją wartość. No i Tylko taki szybko sie odnajdzie w nowej rzeczywistości. Jaka by nie była. General elections czyli wybory w ktorych bedą głosować tylko Brytyjczycy to juz inna para kaloszy. Tu głosy rozdaje sie uważniej. Co innego miec krzykacza ( Farage) w PE a co innego pozwolić tej partii zdobyć większość aby utworzyć rząd.

Gość gość
poczekajmy dalej :) jak ktos u gory napisal i ma racje

Gość gość
Taaa Za rok wybory w uk i wlasnie widac ! jak anglicy maja nas za swojakow hehe. Jesli uk wyjdzie bedzie trzeba miec vize ! mise pysie.Ich nie obchodzi czy ty pracujesz w fabryce czy na ksiezycu

Gość gość
Moj znajomy, Polak mieszka w UK juz ponad 20 lat. Nie ma obywatelstwa. Ma rezydenture. Jego tez wyrzuca? Ja mieszkam tu 8 lat, nie mam obywatelstwa, nigdy nie chcialam. Mam stala rezydenture. Wyrzuca mnie? :D

Gość gość
Cos jest na rzeczy bo UK, Francja i Holandia debatują nad wyjściem z Unii.

Gość gość
a ja nie mam obywatelstwa ani rezydentury, ale kupiłam tu dom i prowadzę firmę - mnie też wyrzucą?

Gość gość
Wyrzuca i wezmiesz dom pod pache

Kretyni przeciez Farage od poczatku mowi, ze chcialby wyrzucic tylko tych, ktorzy ponad 6 miesiecy sa bez pracy. Wiec skonczcie pi/e/r/d/olic o dupie maryni. Poza tym on chce zamknac granice dla przyjezdnych, a ci co tu juz mieszkaja moga zostac.

Gość gość
A jak pojade na wakacje do polski to mnie nie wpuszcza???

tak nie wpuszcza cie. przeciez na pewno mieliby jakas baze danych albo cos nie wiem, poza tym majac np. konto w banku mialbys dowod ze tu mieszkasz :o myslenie nie boli.

Gość przem ko
unia jewropiejska sie rozwali i to już za kilka lat! ale to znakomita wiadomosc!!! a kiedy nowe pokolenia absolwentow szkol wszelkich na zielonej wyspie szczawiem i mirabelkami płynacej , nie beda mogly jechac popracowac do szwabow, angoli czy innych holendrow, tylko otrzymaja propozycje pracy za 1500 PLN brutto :D - to najpierw sie wkurwia, a potem zrobia rewolucje na zielonej wyspie ryzego debila i kaczki po smolensku. i to tez nam na dobre wyjdzie!

Gość gość
A wy nadal swoje Czy wy rozumiecie ,ze bedziecie musieli posiadac wize na prace itd. Tylko UE gwarantuje swobodny przeplyw ludzi w ramach europy. Niewazne czy ktos tu siedzi 20 lat ale jak nie ma obywatelstwa,bedzie musial wyrobic papiery to cos jak kanada. Jak wol sa napisane postulaty wyzej.

Gość gość
I ci goscie sa naprawde p***b... Widzialem ich w Londynie .To tacy narodowcy .

Gość gość
"Tylko UE gwarantuje swobodny przeplyw ludzi w ramach europy. Niewazne czy ktos tu siedzi 20 lat ale jak nie ma obywatelstwa,bedzie musial wyrobic papiery to cos jak kanada." :D Facet mieszka tu ponad 20 lat (gruuubo ponad :P) ma rezydenture. Polska w zadnej Unii nie byla (nie snilo sie to nawet Polakom) a on Polak z krwi i kosci :D bez obywatelstwa, jako rezydent nie potrzebowal zadnych pozwolen, wiz itd. Puknij sie w glowe, jak znasz angielski poczytaj postulaty UKIP, jak nie znasz, kup pampersy i dalej sikaj w gacie :D

Gość gość
Ciekawe ska facet mial rezydenture, jak przed wejsciem PL do UE czegos takiego nie bylo... Naprawde macie za duze mniemanie o sobie.. Czy wy wiecie ile ludzi z roznych krajow chce wjechac I pracowac w UK? Filipinczycy, Chinczycy, Hiszpanie, Brazylijczycy, Jamajczycy, Koreanczycy itd itp, tak wiec takie duposciski jak wy, co swoim pracowaniem za grosze I wydawaniem ich w PL, rozwalacie im gospodarke. Poza tym okradacie ich z budzetu najwiecej od innych krajow, dowod? Prosze bardzo... Child benefit, ktory jest wysylany na dzieci mieszkajace za granica, zestawienie: Polska-Liczba rodzin:13174, liczba dzieci:22093 Republika Irlandii: Liczba rodzin:1231, Liczba dzieci:2505 Litwa:1215, 1712 Lotwa:797,1091 Francja:789, 1429 Slowacja:692, 1232 itd itp Laczna suma wysylanych child benefit na dzieci jest 30 mln funtow z czego tylko ok 7 mln przypada na inne kraje, a ok 23 mln zagaraniaja obywatele polscy... Te pieniadze plyna na wspieranie tego grajdola zwanego Polska... dziwicie sie, ze jeszcze ten trup, ktory sie nie rozwija jeszcze nie padl?... Bo ma strumyczek kasy od innych panstw, przez co ich obywatele maja coraz gorzej I sie dziwicie, ze nas nienawidza?... Przeciez ta kasa, gdyby zostala w UK, napedzalaby ich gospodarke, a tak Tusk I inne gnidy sie ciesza, ze sa zielona wyspa sukcesu... Tak zlodziejstwa a nie sukcesu...

Gość gość
"Ciekawe ska facet mial rezydenture, jak przed wejsciem PL do UE czegos takiego nie bylo..." :D Bylo, bylo :D Zalatwic zawsze mozna bylo wszystko. Unia ulatwila naplyw takich ludzi jak ty - malo zorientowanych :P To wszystko. Moj NIN tez zaczyna sie na litery PW (uzyskany pod koniec lat 90) i wielu Polaczkow twierdzie, ze takiego NINu to nie ma :D

Gość gość
W wyborach generalnych bede glosowac na UKIP I moze wreszcie wyjda z UE, a wy co tak wrzszczycie, ze was nie wyrzuca, bo jestescie tak bardzo niezastepowalni, bedziecie musieli potulnie latac po urzedach I prosic o wize... Ich dawni obywatele, z Commonwealth musza mniec wize, a wy kim jestescie, ze uwazacie sie za lepszych?... Powinniscie dziekowac temu krajowi, ze wam dal szanse pracy I zarobku, nawet prowadzenia biznesu, ale wy jestescie roszczeniowe gowno, ktore naczytalo sie za duzo Mickiewicza I Slowackiego I uwazacie sie za bog wie kogo... Oni takich chetnych do pracy to maja pelno I na starcie znaja lepiej angielski niz wy, bo oprocz wizy, musza zdawac rozne egzaminy jezykowe... Normalnie az nei mozna tego czytac... Macie tu domy? I co z tego... Wystarczy, ze wprowadza odpowiednie prawo, ze bez wizy nei masz prawa do pracy czy zalozenia biznesu I juz nie mozesz splacic nieruchomosci w banku z braku dochodow, bank zabiera nieruchomosc a ty masz deport do krainy szczesliwosci za ktora tak tesknisz I uwazasz za naj naj...

Gość gość
Aaaa....moja rodzina, przyjechala tu pod koniec lat 80 i tez tylko rezydenture maja :D Unia jedynie ulatwila a nie umozliwila przyjazd i zycie w UK.

Gość gość
Wiza tak ale dla nowo przyjezdajacych a nie dla rezydentow :D O ludzie! Faktycznie, po wejsciu do Unii juz sami durnie tu przyjezdzali :D Jak was wywala to znowu bedzie spokoj :D

Gość gość
to skoro jest I mieszka juz 20 lat w UK I nie wyrobil sobie brytyjskiego obywatelstwa, to jest glupi I pewnei duka po angielsku, a tylko szczeka jaki to on jest patriota... Taki drugi Walesa, polscy faceci po 40 sa najgorsi, pokomunistyczne odpady, co to czy sie stoi czy sie lezy 1000 zl sie nalezy, nic to sie nie umie nauczyc, a glosne I rozczeniowe jak niemowlak... Jak taki patriota, to czemu w PL nie mieszka, rozwijajac ten kraj... a zapomnialam... funciki nie smierdza....

Gość gość
gość Wiza tak ale dla nowo przyjezdajacych a nie dla rezydentow >>> dasz sobie za to reke uciec, ze nie wprowadza prawa, ze ci co nie maja brytyjkiego obywatelstwa, nawet rezydenci, nie beda potrzebowali wizy?... Ale bym sie smiala, jakby to wprowadzili, byscie mieli pelno w gaciach I nauczyli sie pokory, ze im laski, ze tu jestescie nie robicie...

Gość gość
heh a ci nadal swoje .Nie przegadasz. Wize i tak bedziecie potrzebowac.Jak uk opusci unie bedzie jak w Kanadzie. Wracajac do polaczy.10 lat siedza i pracujace na czarno bez papierow tzw.No namy

Gość gość
no do obywatelstwa trzeba miec 5 lat placenie podatkow + spelniac kilka drobniejszych wymogow, ale nie generalizujecie. Nie wszyscy sa tutaj jedynie na benefitach, jest duzo pracujacych legalnie od lat. Ja z mezem jestem tutaj od 2002 roku, nie bralismy nigdy zadnych dodatkow, placimy za przedszkole dziecka, pracujemy. Mamy obywatelstwo i troche naszych znajomych tez je ma.