Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym mcu pojawil sie pierwszy zabek u waszych maluchow

Polecane posty

Gość gość

Moja corcia ma 4,5 mca i od ok 3 tygodni jest strasznie marudna. Slini sie strasznie, bierze zabawki do buzki. Ostatnio nawet gorzej je i spi. Kazdy mowi ze na zeby, ale dziasla nie sa spuchniete i nic nie widac..i zastanawiam sie czy moze to faktycznie zabki czy cos innego.

Gość gość
6 miesiąc. Ale moja siostra ząbkowała w wieku 4 mcy.

Gość gość
w 9 a śliniła się od 3:P

Gość gość
Moj miial 5,5 msc i nie mial spuchnietych dziasel wcale, gorzej spal,slinil sie i nie chcial jesc z lyzeczki, teraz skonczyl 8 msc o idą mu obie gorne jedynki i jddna dwojka i teraz ma faktycznie ma spuchnięte dziasla

Gość gość
U nas pierwszy zabek wyszedl jak maly mial 4.5 miesiaca teraz ma 9 i ma 8 zebow

Gość gość
moj mial to samo autorko I tez od 4m .Teraz ma 6m(juz niedlugo 7) I chyba cos tam swieci :D Dziasla ma strasznie spuchniete

Gość gość
Mój się ślinił, brał rzeczy i rączki do buzi, a jeśli chodzi o dziąsła to właśnie nie zauważyłam, żeby były jakies czerwone mocno czy spuchnięte. Ząbek przebił się gdy dziecko miało 7 miesięcy i 2 czy 3 dni (podobnie jak ja). Ale są dzieci, którym pierwszy ząb wychodzi w 11 czy 12 miesiącu Moje dziecko prawie zawsze zanim wyjdą zęby ma katar :-/

Gość gość
starsza córka miała pierwszy ząb na 10 miesięcy, młodsza za chwilę skończy 11 mies i nie ma jeszcze ani jednego :(

Mój dostał kilka dni temu, a dziś kończy 5 miesiąc. Ale ząbkowanie zaczęło się jakoś ok. 3,5 m-ca. A od około 2-ch ostatnich tygodni miał opuchnięte dolne dziąsła. Przy smarowaniu dziąsła wyczułam ostry koniuszek :) i fakt, widać mały kawałek ząbka. Jednak nadal jest marudny, ssie dolną wargę, pcha rączki do buzi, ślini się, bardzo źle w nocy śpi, więc przypuszczam, że drugi dolny wyjdzie..

Gość gość
Moja dostała w wigilie jak miała 8,5 miesiąca a śliniła się i marudziła od 4 miesiąca, teraz ma 13,5 miesiąca i ma 2 na dole i 4 na górze.

Gość gość
moja zaczęła sie ślinic i pchać wszystko do buzi jak miala jakieś 3miesiące, a pierwszy ząb pojawił sie jak miala...12,5mies. no i później posypalo sie i w ciągu 1,5mies wyszło 5zębów.

Ja myślałam że mojemu szybciej ząbki wyjdą. ślinił się od 4 miesiąca a od 8-9 stał się marudny + ślinotok + podwyższona temperatura ( lekarka mówiła "na zęby") .....A pierwszy wyszedł w 11 miesiącu :P Ale zaczęły wychodzić po 2-3 na raz.

Gość gość
10,5 m-ca

Gość gość
mój syn po 3 miesiącu objawy ząbkowania, nawet dziąsła popuchnięte fest i nie tylko wg mnie a nawet i lekarza... a pierwszy ząb wyszedł po skończeniu 10 mca :)

Gość gość
W lipcu

Gość gogota
mój synek ma 7,5 miesiąca i nie ma jeszcze ani jednego ząbka ;-)

Gość gość
Moja cora miala pierwszego zeba w wieku 3,5 miesiaca..do roku miala juz wszystkie zabki:)