Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gootek

Fundusze Inwestycyjne, czy ktos z was jeszcze trzyma tam pieniadze?

Polecane posty

Gość Gootek

Kiedys inwestowalem w fundusze Pioneera w banku Pekao SA. Nie wiem czy warto jeszcze do tego wracac. Ale % na lokatach terminowych sa takie slabe, ze nie pokrywaja nawet inflancji. A wy gdzie inwestujecie luzne pieniadze?

Gość gość
Czlowieku tu same biedaki.

Gość gość
Niestety mam (musiałam mieć żeby oprocentowanie kredytu było niższe) i efekt jest taki, że po 4 latach mam... tyle samo co wpłaciłam (albo i mniej). Do tego, jakbym chciała sprzedać, to potrącą mi opłaty manipulacyjne. Odradzam.

Gość gość
no bo po to są fundusze inwestycyjne, żeby ludzi walić na kase, myślący o tym wiedzą :classic_cool: bo co to da ze w rok urośnie ci 10% jak w kolejnym spadnie 11, potem znów 9 w góre i potem 8 w dół i zawsze jesteś na zero, chyba że tego pilnujesz i wiesz kiedy kupić, by po max roku sprzedać i zarobić, ale kupowanie długoterminowe (tak jak zresztą cwaniaki zalecają) nie ma żadnego sensu

Gość gość
na zagranicznych czasem można zarobić, ale i tak zabierają 19% podatek belki. W kraju obawiam się grać, bo albo przekręty albo spolityzowane spółki skarbu państwu, gdzie politycy zarządzają. Najlepsza inwestycja to nieruchomość.

Gość gość
na giełdzie jak jest prywatyzacja jakiejś dużej państwowej firmy to można zarobić i to nieźle. A na zagranicznych to nie koniecznie trzeba mówić o tym skarbówce, np. fundusze HSBC są w luxemburgu i us wcale nie musi wiedzieć, że się je kupiło.

Gość Janinkaaa87
Ja poważnie się zastanawiam nad zainwestowanie pieniędzy w fundusz. Moja wiedza ekonomiczna jest dosyć uboga ale nie najgorsza. Chciałam się zapytać czy ktoś z Was wpłacił pieniądze na ten fundusz http://www.pocztowy.pl/mikro/inwestycje/stabilnego_wzrostu/ który moim zdaniem nie prezentuje się tak źle. Jest to długoterminowa opcja, a więc można coś zarobić, a stopień ryzyka jest średni. Ktoś korzysta? Jakaś opinia po roku? Udaje się zarobić?