Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sshhaaddee

Ile kosztow na dwojke dzieci?

Polecane posty

Bardzo chcielibysmy miec z mezem minimum dwoje dzieci. Mamy juz jedno. Czy mozecie mniej wiecej dokladnie opisac swoje wydatki na dwojke dzieci? ile kosztuje utrzymanie dwoch takich pociech?

Gość Było miło
Nigdy nie zastanawiałam się na tym ile kosztują dzieci.Są dla nas radością i szczęściem.Chyba o to chodzi, nie o koszty????? Uważam to pytanie nie na miejscu😠 Masz jedno dziecko to sobie notuj wydatki; kazżdy lizak, bułeczkę itp.

Gość gość
na ktoryms uniwersytecie przeprowadzono takie badania, wyszlo, ze dziecko od urodzenia do usamodzielnienia (czyli teoretycznie do skonczenia studiow i podjecia pracy) kosztuja tyle ile wybudowanie domku jednorodzinnego.

Gość gość
Nikt ci nie odpowie na to pytanie, bo kazdy ma inny standard zycia. Oprocz podstawowych potrzeb jak jedzenie, ubranie itp dziecko ma tez inne potrzeby. A czym wieksze tym ma wieksze potrzeby. Dziecko trzeba tez wyksztalcic nie zapominaj o tym.

wyobrazcie sobie ze pytam dlatego iz boje sie ze mozemy nie dac rady finansowo z dwojka a nie chce zeby moim dzieciom czegos zabraklo. to nie stuka narobic sobie dzieci. i wiem ze nie mnozy sie przez dwa bo zalezy od wieku ile na dziecko idzie pieniedzy. ja mam polroczne i nie wiem ile bedzie potrzebowala za rok czy dwa.

a skąd my mamy wiedzieć ile będziesz potrzebowała za rok czy dwa? Nie wiemy ile twoje przyszłe dziecko będzie srać więc nie obliczymy Ci wydatków na pampersy...

wiec chcialam zeby kazda napisala mniej wiecej ile pieniedzy i na co schodzi. i nie wprowadzaj mi tu wiochy bo sie wyrazasz jakbys na jakims bazarze byla. ;]

Gość gość
mysle,ze tak srednio to tysiac miesiecznie na dzieciaka sie wydaje zalezy w jakim sa wieku. Nasze maja 11 i 14 i tyle wychodzi

Gość gość
chciala odpowiedzi i poszla:O

Gość gość
a nie umiesz pomnozyc kosztow jednego dzieciura na dwa dzieciury??

Wiesz, ja akurat dziecku nie wyliczam :))) Więc Ci nie pomogę, może ktoś inny ma zapisy wszystkich wydatków na swoje dziecko do lat 3. Biedne będzie to Twoje drugie dziecko widzę....

nie bedzie biedne. jezeli mialoby byc to nie zdecydujemy sie na nie poprostu. chcialam wiedziec czy pensja wystarczy na dwojke czy to takie nienormalne? ja przynajmniej chce cos zapewnic dzieciom i dlatego chce to wiedziec. ogarnijcie sie ;] dla mnie nawet taka inf. czy idzie tysiac na jedno czy mniej to bardzo duzo

czy jeszcze komuś innemu lata to w koło d**y? :D Skoro zakładasz wątki na kafeterii to nie możesz być normalna xD