Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PORÓD SN CZY MIAŁYŚCIE

Polecane posty

Gość gość

podczas trwania porodu sn zakładany cewnik na mocz? ja miałam ale nie poza moim przypadkiem nie słyszałam, żeby rodząca miała zakładany (i nie było nawet w planach żeby zrobić cc bo wiem, że wtedy się zakłada więc też nie dlatego)

Gość gość
nie nie miałam ,miałam podczas cc

Miałam kilkakrotnie, żeby opróżnić pęcherz do końca. Rodziłam z zzo, kleszczowo. Dlatego.

Gość gość
tez miałam na chwile zalozony by oproznic pęcherz bo sama nie umiałam się zalatwic bo dziecko mi ugniatało cewke...to był mój 1 raz z cewnikiem,nic przyjemnego ale da się przezyc.

Gość gość
Nie, w pewnej chwili położna chciała mi założyć, ale się nie dało, dziecko tak się ułożyło że nie dało rady :)

Gość gość
a czy zgłaszałyście położnej, że chce wam się siku? mnie spytała czy mi się chce ja pow., że troszkę i pach cewnik zakłada, ale podczas parcia dziecko wszystko uciska dookoła nawet nie wiem czy mi się chciało czy nie, dlatego pytam jak jest u was, np w programach dokumentalnych o porodach nie widziałam żeby zakładali do porodu sn

Ja w zasadzie nie czułam, że chce mi się siku. Położna co jakiś czas sugerowała probe (miałam [podawane płyny przez kroplówkę) - za pierwszym razem mało tego było, położna zasugerowała cewnikowanie, bo mówila,ze na ilość płynów jakie dostaję, za mało wysikałam :) za drugim razem sama więcej wysikałam, ale na w razie czego cewnikowano mnie i tak jeszcze z raz lub 2.

Gość Justann
Miałam zakładany. Miałam długo rozwarcie, ale córka nie chciała wyjść. Po godzinie podano mi oksytocynę, później właśnie założono cewnik, aby pomóc akcji i udało się:) Tak więc zakładam, że może być konieczność założenia cewnika, aby wypróżnić do końca pęcherz, żeby nie blokował drogi dziecku.

Gość gość
Nie chodzilam sama siku do toalety.A ze chcialo mi si pic i podczas porodu wypilam 1l wody skaczac na pilce to z rozwarciem 7cm jeszcze biegalam do kibelka:DAle ja bylam w stanie i porod byl szybki ,bo 4 godz.