Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na cały etacik

kiedy isc do pracy

Polecane posty

Gość mama na cały etacik

mam 8 miesieczne dziecko. Mialam umowe na czas okreslony i teraz gdy bede chciala isc do pracy znow musze czegos szukac. zastanawiam sie czy szukac pracy, gdy córka bedzie miała rok czy poczekac do dwoch lat. nasza sytuacja materialna jest ok. mamy mieszkanie, niedawno kupiliśmy nowy samochód, stac nas na wczasy, jakieś wypady weekendowe też od czasu do czasu. ogólnie niczego sobie nie żałujemy, zyje nam się dobrze. Bardzo kocham swoją coreczkę i dlatego zastanawiam się czy nie zaopiekować sie nią do chwili aż pojdzie do prywatnego przedszkola. po roku musiałabym zatrudnic nianię. maz namawia mnie żebym poczekała jeszcze , bo dziecko najwazniejsze. ja jednak troche obawiam sie tak długiej przerwy w cv. do tego gdy zostawiamy dziecko babciom to córka świetnie to znosi. co radzicie?

Gość mama na cały etacik
up

Gość gość
a może spróbuj iść do pracy na pół etatu jak córcia skończy rok? nie będziesz tak długo poza domem a dziecko przyzwyczai się, że mama codziennie wychodzi na jakiś czas i wraca do domu :) Ja wróciłam do pracy jak moja córka miała 15 miesięcy, od razu na cały etat, ale gdybym mogła, zaczęłabym od mniejszego wymiaru godzin. Dwulatek to już inna bajka :)

Gość mama na cały etacik
bardzo mało jest pracy na pół etatu. do tego mi się nie opłaca zatrudniac nianię i isc na pół etatu... trudniej taką nianie znaleść, a i pieniędzy dla mnie z tego nie będzie...

Gość gość
to w takiej sytuacji poczekałabym do czasu, aż dziecko skończy 2 lata. wtedy bez problemu do przedszkola. to jest naprawdę duża różnica, roczniak a dwulatek to dwa różne światy! maluszek potrzebuje dorosłego opiekuna "tylko dla siebie" - z moją córką zostawała na zmianę babcia i ciocia, teraz, kiedy jest starsza, bez problemu bawi się w grupie, odnajduje się wśród dzieci. Maluch ma inne potrzeby. A skoro wasza sytuacja materialna nie zmusza cię do powrotu do pracy teraz to poczekaj jeszcze rok.

Gość gość
ja bym absolutnie poczekała jeszcze - dziecko jest wazniejsze

Gość mama na cały etacik
dzięki za merytoryczne odpowiedzi dziewczyny ;-)