Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja naprawde jestem przewrazliwiona??? Klotnia w rodzinie

Polecane posty

Gość gość
Co z tego że ktoś stoi i patrzy jak dziecko idzie. Jak jedzie motor to wystarczy chwila i po dziecku czy po dorosłym, a pijaków za kólkiem też nie brakuje.

Gość gość
sama mieszkam na takiej ulicy jak ty, same domki i szczerze to rano przejedzie kilka samochodow do pracy,szkoly a potem to juz cisza, przesadzasz i tyle.

Gość gość
wolę być przewrażliwiona niż wybierać trumnę. znajomi mojej mamy robili grilla. w domu była cała rodzina. 2 letnie dziecko bawiło się w ogródku, mama na nie patrzyła, a jednak... utopiło się w oczku wodnym. i tym bardziej nie przekonują mnie mamuśki co twierdzą że można sobie na grillu walnąć piwko czy dwa :O mając pod opieką dziecka, bo one nie będą abstynentkami do 18 dziecka.. teraz dzieciak miałby 9 lat - był z jednego rocznika co moja córka. i zamiast poznawać świat, to leży na cmentarzu

gość 11.23 --> My też biegaliśmy samopas pod blokami. Na trzepaku czy plac zabaw. Miałam wtedy 5 może 6 lat. Ale Moje mają 2 i 3 lata więc normalne, że nie puszczam Ich samych pod blokiem a u teściów zagladam na Nich ciągle. A nie oszukujmy się - 20 czy 30 lat temu też nie było takiego natężenia ruc****ak teraz. Kiedyś co trzecia czy czwarta rodzina miała samochód a teraz mało kiedy ktoś ma tylko jeden.

Gość gość
Moja siostra też mieszka na takim osiedlu domów jednorodzinnych, niedaleko jest ulica a za nią plac zabaw. Prawie cały dzień przesiaduje u niej 4 letnia córka sąsiadów i często chodzi gdzieś bawić się z moją 9 letnią siostrzenicą. Najlepsi są za to rodzice tej 4 latki. Dziewczynka wychodzi z domu o 8 a tatuś puka do drzwi mojej siostry o godz. 20 mówiąc, ze przyszedł po córkę :/ zdarzyło się czasem, że dziewczynki nie było bo wstąpiła do innych sąsiadów. Może nazwiecie mnie matką kwoką ale nie wyobrażam sobie nie interesować się co się dzieje przez cały dzień z 4 letnim dzieckiem... W dodatku muszą mieć ogromne zaufanie do obcych ludzi.

Gość gość
ja w ogóle nie rozumiem dyskusji. Każdy normalny wie ze w tym opisanym przypadku jest ona zbędna. Puszczanie 4-latki, podkreślam 4 latki (może ktoś nie doczytał i myśli ze chodzi o 14 latke) to skrajna głupota. Nie ma znaczenia czy przejeżdża ulicą 1 samochód na 2-3 godziny. To wystarczy żeby doszło do tragedii. Dzieciak 4 letni jest niziutki, nie wystaje poza maskę samochodu i go zwyczajnie nie widać. Ale musi dojść do tragedii żeby jedna z druga zrozumiała pewne sprawy. Już pomijając kwestie, że puszczanie takie jest karalne bo po podpada pod pozostawienie dziecka bez opieki. Ale to nie moje dziecko, guzik mnie to obchodzi. I nie gadajcie już o latach 70-tych czy 80-tych. Bo to nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
do goscia ktory dziwi sie ze nie chce zostawic mojego 4tyg synka samego w domu- tak, nie zostawilabym go bo zwyczajnie sie boje, do wc go nie biore, ale zawsze mam otwarte drzwi i np jesli sie krztusi to slysze i moge od razu go podniesc (a zdazra mu sie to czesto jak na razie). Moze jestem przewrazliwiona- nie wiem a co do tego ze moglabym dzwonic do szwagierki zeby odebrala mala ode mnie, to jak wczesniej pisalam chce uniknac takich sytuacji wiec postawilam sprawe jasno- albo przychodzi z nia albo wcale. bo nie chce slyszec w przyszlosci "bede za 10 min" a pozniej z tego zrobi sie godzina itd. Kawa na lawe na samym poczatku i kropka. Taka juz jestem.

Gość gość
Co za porównanie... Te wypadki o których piszecie zdarzyły się z winy kierujących szaleńców, a tutaj chodzi o to, że małe dziecko bezmyślnie może wbiec na ulice prosto pod samochód i nie dość, że z dzieckiem może być różnie, to jeszcze sobie wtedy nie wyobrażam uczuć osoby kierującej i jej dalszego życia z takim piętnem, jako matka i kierowca również, bo choćby jechał 40, to nagłe wyskoczenie na ulicę takiego szkraba może się źle skończyć. Gdyby był z nim dorosły nie pozwoliłby na to po prostu i przytrzymał dziecko na chodniku. Tutaj nie chodzi o chuchanie i bieganie za małym, ale o myślenie jakieś sensowne. Mój synek od 2 roku życia po podwórku lata sam. (dom na wsi, teren zabezpieczony) Ale teraz, kiedy ma już 4 lata i czasem go woła kolega z drugiej strony ulicy, to ja tr***leję na myśl, że mógłby sam wyjść na tę ulicę...

Gość gość
Ktoś tam pisał, że dużo wypadków zdarza się w domu. Oczywiście, nie można oszukać przeznaczenia. :P Ale można zapobiec niepotrzebnym wypadkom, jakim może się kończyć puszczanie czterolatki samej na ulicę...