Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZACHCIANKI i ANTYPOTRAWY w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Luźny topik, jakie miałyście zachcianki a jakie zapachy, potrawy przyprawialy was o wymioty? U mnie w odstawkę poszly perfumy CK ;) musialam kilkakrotnie zmienić mydlo, sztyft

Gość gość
Wymiotowałam całą ciążę, prawie nic nie jadłam, a największe mdliści wywoływał u mnie zapach smażonego mięsa.

Gość gość
Zachcianek nie miałam, ale w 1 ciąży odrzucało mnie od chleba (bułki były znośne) a w drugiej od zup warzywnych i wszystkich przypraw typu Vegeta, kostka rosołowa. Na kilometr czułam jak ktoś w okolicy gotował to paskudztwo :D

Gość gość
Zapach grilla :-o musialam okna zamykać jak tylko rozpalke poczulam, smazona kielbasa

Gość gość
Z zachcianek to pomarańcze wiodły prym. Zbienawidzilam za to zapach i smak pieczonego kurczaka. Na samą myśl o smażonym kurczaki miałam mdłości.

Gość gość
pierwsza ciaze przeszlam bez zadnych typowych dolegliwosci ciazowych a teraz w drugiej nie moge patrzec na jajka

Gość gość
Pierdy mojego faceta doprowadzaly mnie do wymiotów

Gość gość
W pierwszej ciąży ogólnie nie miałam zachcianek. W obecnej ciąży to na samym początku ogórki kiszone i kapustę kiszoną- ogorkowa była przynajmiej 2 razy w tygodniu. Do tego połowę ogórków zjadalam przed dodaniem do zupy ;) Często jadłam też mniej więcej 0,5kg kiszonej surowej kapusty po czym zapijałam to puszką coca coli - jak mi to smakowało... Teraz na kiszonki nie mogę patrzeć (jestem w 26tc) za to załączyło mi się na sosy pieczeniowe, pyzy (kluski na parze jak kto woli) i modrą kapustę ew. buraczki. No i hitem są jeszcze arbuzy :D

Gość gość
nie miałam absolutnie żadnych zachcianek. Jedynie wyostrzył mi się węch. Drażniły mnie perfumy cool water davidoffa, ale nigdy to nie był mój ulubiony zapach.