Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu burza

Spalił wam się kiedyś jakiś sprzęt po uderzeniu pioruna?

Polecane posty

Gość znowu burza

?

Gość gość
mi kiedyś spaliły się tylko bezpiecnziki bo miałam telefon stacjonarny i przewód od niego był zawiązany o drzewo(dawno temu była awaria linia sie zerwała i szanowni państwo z tp zeby bylo szybciej przywiązali go do drzewa zamiast zrobić jak sie nalezy) no i odłączyłam telefon a przewod spadł na podłoge i dosłownie leżał koło gniazda 230v i pech chciał że piorun uderzył w drzewo i kablem od telefonu poszło i tylko iskry sie posypały kołło tego gniazdka i bezpieczniki sie spaliły dobrze ze tylko tak sie to skonczylo

Gość gość
u mnie siadl router jak piorun walnal w blok

Gość gość
Mi się spaliły głośniki, dobrze, że stare były :D Ale znajomej telewizor siadł, do wyrzucenia był :O

Gość iuoiuupu
tak , odkurzacz centralny , kabel od tel stacjonar zrobił sie węgielek i poszedł telewizor

Gość gość
nic się spaliło, koledze kiedyś modem się spalił jak jeszcze modemy były do internetu. Ale jak masz podpięte do listwy to nie powinno.

Gość gość
W pracy w biurze spalił się router, modem od sieci internetowej i telefonicznej, telefony, fax, kserokopiarki, monitory, radia, czajniki, wszystko co akurat było właczone do gniazdka.

Gość hermit33
obawiam sie ze listwa przeciwnapieciowa nie pomoze w takiej sytuacji bo jest do malych skokow napiecia a nie p*****lniecia około 50 milonów volt (30000 amperow, 1500 kW)

Gość gość
mi poszedł telewizor i ruter

Gość gość
nie jak jest burza to wszystko wyłączam

Gość gość
Jak byłam mała to obok domu w drzewo uderzył piorun i wszystkie sprzęty, których wtyczka tkwiła w gniazdku się spaliły, tak samo bojler i pompa od wody. W zeszłym roku tu gdzie mieszkam piorun walnął w antenę nadawczą i we wszystkich domach w okolicy poszły sprzęty i np.z gniazdek, z internetu itp. poszedł dym.

Gość gość
Mi sie kurczak kurcze spalił a jebneło na bloku obok za ulicom:-(