Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upalne dni i higiena

Polecane posty

Gość gość

Czy w takie upalne dni jak teraz albo jak jest jeszcze większa patelnia dbacie jakos specjalnie o wasze miejsca intymne bo ja mam na serio wrazenie, że po dwóch trzech h w nieklimatyzowanej pracy zaczynam po prostu smierdzieć a zdrowa tam na dole jestem bo się badałam i myje się nie tylko wieczorem ale także zawsze rano! może są jakies specjalne perfumki do miejsc na dole, nie smiać się, pytam poważnie

Gość gość
perfumki? a może tak lepiej się podmyć w ciągu dnia a nie perfumować? są chusteczki do higieny intymnej, można śmiało także używać takich dla dzieci.

Gość gość
chusteczki nie dla dzieci ale takie z kwasem mlekowym sobie kup bo mnie się wydaję, że to jednak jakaś infekcja jest i może zrób sobie kilkudniową kurację kapsułkami z bakteriami kwasu mlekowego np.takimi jak invag, które pomagają w funkcjonowaniu prawidłowym mikroflory pochwy

Gość gość
chusteczki nie dla dzieci ale takie z kwasem mlekowym sobie kup bo mnie się wydaję, że to jednak jakaś infekcja jest i może zrób sobie kilkudniową kurację kapsułkami z bakteriami kwasu mlekowego np.takimi jak invag, które pomagają w funkcjonowaniu prawidłowym mikroflory pochwy

Gość gość
nie musi być koniecznie infekcja. jak kisi ci/psko w ukropie to może śmierdzieć, w końcu miejsca intymne się łatwo pocą.

Gość gość
W upalne dni, jak również w trakcie miesiączki noszę przy sobie chusteczki do higieny intymnej i provag żel, który zawiera kwas mlekowy, natychmiast odświeża. Po posmarowaniu daje przyjemne uczucie chłodu i chroni przed bakteriami oraz grzybami. Zarówno żel jak i chusteczki nie są drogie, kupisz oba produkty w aptece.

Gość migotka_li
po upalnym dniu w pracy, kiedy tylko wracam do domu, to zaraz robie sobie chlodny prysznic, zmieniam tez bielizne, bo w przypoconej latwiej o infekcje, a w takie dni, kiedy w okolicach intymnych jest wysoka temperatura i wilgotnosc, zaraz moze sie jakas bakteria albo grzyb przyplatac, dlatego tez na noc aplikuje sobie czesciej zwykle probiotyk ginekologiczny, zawsze mam w lodowce lactovaginal, razem z mama od kilku lat go stosujemy

Zacznij podmywać się szałwią. Zaparz 1 stołową łyżkę na 500 ml, po 15 minutach oddziel liście od naparu za pomocą sitka i tym się podmywaj oczywiście z użyciem żelu do higieny intymnej, którego używasz.

Gość gość
ja nie mam takiego wrażenia. nieświeżo czuję się jak zrobię nr 2 i wtedy się podmywam. może noś bieliznę lepszej jakości i przewiewne spódnice zamiast spodni. no i nie wiem czy problem jest tylko w głowie czy może rzeczywiście masz mocniejszy zapach,

Gość gość
ja tez czuje swoj zapach, ale nie uwazam go za brzydki- jednak w upaly zmieniam bielizne w ciagu dnia

Gość gość
nie polecam chusteczek dla dzieci, nie są odpowiednie, żadnych zapachowych dezodorantów też nie, może jesteś przewrażliwiona, a zapach jest taki jak ma być, bo jeśli jest zbyt intensywny to idź się przebadaj, możesz do codziennej pielęgnacji włączyć smarowanie provag żelem, ma dobre działanie ochronne i nawilżające również

Gość gość
śmierdzisz to nie jedz i nie pij śmieci, albo się lecz co za prostaczka jakaś, zero intymności i skromności może jeszcze opisz dokładnie jaki to smród!!!

Gość Migea
Ja też odświeżam sie provag żelem a wcześniej stosuje chusteczki nawilżane i powiem szczerze, że ten duet jest skuteczny. Przed nami lato i warto zaopatrzyc sie w takie kosmetyki, tym bardziej, że mieszczą sie nawet do najmniejszej damskiej torebki.

Gość agula8
żadnych-broń boże perfumek nie używaj do higieny intymnej-zbyt częste podmywanie też nie służy!!!! możesz spróbować provag żelu jak dziewczyny radzą raz dziennie a w ciągu dnia ewentualnie te chusteczki-ale znajdź takie które mają jak najmniej chemi,zapachów a za to mają kwas mlekowy.

Ja znalazłam super sposób na nieprzyjemności związane z nieświeżością i przykrym zapachem- używam delikatnych chusteczek do higieny intymnej firmy Efektima Pharmacare- dzięki nim utrzymuje świeżość przez cały dzień, zawierają kwas mlekowy który neutralizuje nieprzyjemny zapach. Teraz nie wyobrażam już sobie dnia bez moich ulubionych chusteczek w torebce :)