Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starrsze pokolenie jest chamskie

Polecane posty

Gość gość

Mam kontuzję stopy, chodzę z jedną kulą. Dzis jechałam miejskim, wsiadłam, wszystkie siedzenia zajete przez starsze osoby. Stanęłam sobie, nikt nie ustąpił mi miejsca, gapili się i łby odwracali. Nie prosiłam o ustąpienie bo droga nie była zbyt długa, ale kurde, ja zawsze miejsca starszym ustępowałam, a ci mają wszytskich gdzieś. Chamidła.

Gość gość
to są właśnie skutki 60lat komunizmu...

Gość gość
jest okropne, im się wydaje że pozjadali rozumy wszystkie i wszystkoe wiedzą o zyciu, chodze w ciązy 9 miesiąc, poszłam do doktora internisty a tam sami 60 plus i wiesz co... nawet nie mysla o przepuszczeniu mnie a upal jak cholera i patrzą się patrzą na mnie jakbym co złego zrobiła, okropni są

Gość gość
To jest juz tak tragiczne ze aż śmieszne. Przykro mi z twojego powodu, aż wierzyć się nie chce

Gość gość
Ale nie tylko starsze.

Gość gość
Jakby dawali oskary za chamstwo to Polacy mieliby samych laureatow

Gość gośćautorka1
Wspólczuje, ja bym Cię przepuściła :) Wydaje mi się, że młodsi mają wiecej wyrozumiałości, dziś w przychodni lekarka młoda zapytała się, czy mi nie pomóc, dzrwi otworzyła itp. W sumie już się młodym nie bede dziwić, że miejsca nie ustepują, może sami byli kiedyś w takiej sytuacji jak ja i nikt im nie pomógł.

Gość gość
bo starsi uważają, że oni już się w życiu nastali i teraz pora na młodych. egoizm i chamstwo, zero wychowania, choć młodym to zarzucają notorycznie. a jest chyba różnica między człowiekiem widocznie chorym, czy cierpiącym, a zwykłym wulgarnie zachowującym się smarkaczem. zapomniał wół, jak cielęciem był.

Gość gość
Wiesz? Niewierze ci, klamiesz albo mialas peszka:-( starsi sa wychowani na pasku jak rozumiesz i maja szacunek do kobiet w ciazy inwalidow i roznych przypadkow. To wy mlodzi jestescie zepsuci:-) . Pwnie kidus dalas popalic komus w podobnej sytuacji. Pamietaj ze w prsyrodzie nic nieginie. Poszukaj w glowie, niezdazyla ci sie podobna sytulacja i nieruszylas d**y? Zycie to nauka, ucz sie bo nieznasz dnia itd.

Gość gość
Bo to się robi tak, wyrywasz babce torebkę i rzucasz na drugi koniec tramwaju

Gość gość
i dlatego ja prędzej miejsca ustąpię kobiecie w ciąży, niech i nastolatce z wyglądu albo komuś choremu, niż starszym. a co, oni jadą na ogół za free, a ja płacę pełny bilet i będę siedzieć, jak wracam zmęczona po całym dniu do domu.

Gość gość
19:06 sama klamiesz, masz dowód ze klamie? Ja wiem jacy jesteście, kiedyś zaslablam i nikt mi miejsca nie ustąpił, każdy się gapil w okno. Bo młoda wiec nic jej nie bedzie

Gość gość
Chamidla no .Wasze matki, babki ,dziadkowie to chamy .Do gazu z nimi no nie ?

Gość gość
Starzy ludzie jeżdżą za darmo, więc niech stoją do cholery. Nie płacą, to tak, jakby ich nie było.

Gość gość
Dlatego jak widzę stara babe to odwracam się do okna i udaje ze nie widze

Gość gośćautorka1
Akurat moja mama czy babcie na pewno ustąpiłby, nauczyły mnie kultury bbo same umieją sie zachować. Może młodzi nauczcie swoich dziadków czy rodziców kultury, może któryś z nich siedział w tej kolejce czy jechał tym autobusem.

Gość gość
moja babcia, lat 60, bardzo dobrze wygląda, zadbana, czysta, pachnąca, nikt by się nie domyślił, że ma bardzo chory kręgosłup, w środkach komunikacji miejskiej zawsze chce usiąść ponieważ stanie jest dla niej katorgą, każdy wstrząs tramwaju czy autobusu powoduje u niej ból, uważasz, że takie osoby powinny ustępować młodym same narażając się na dyskomfort zanim coś napiszesz o chamstwie starszych ludzi przedtem się zastanów

Gość gość
Ale te staruchy schorowane jak widza wolne krzesło to nagle z*********ja jak speedy gonsales

Gość gość
19.06 to facet dziecko kochane:-) mam 54 lata ,jak bys przymnie zaslabla to dalbym se rady i kromkom chleba bym sie z toba podzielil:-) powiem ci co mlodzi mowia o starych:-) "stary to buc i czeba ich tluc:-) ech gupia dziewczynko:-) zal mi cie ,naprawde. Wiem ze niemierzy sie wszystkich jedna miara, ty tego niewiesz. Mialas peszka i tyle:-(

Gość gośćautorka1
19"18 dokładnie, sama widziała, babcia z kulą, a gdy podjechał autobus, kula w góre i biegnie, no ludzie. Poza tym rozumiem, że są ludzie chorzy i chcą usiąść, ale do cholery na 30 osób w miejskim wszyscy są powaznie chorzy??? Nota bene, tez mam chory kregosłup, teraz po wypadku chodzę o kuli. Ale co tam, wyglądam na 17 lat, to dla nich jestem nikim.

Gość gość
Bardzo rzadko jeżdżę autobusami czy tramwajami ale zauważyłam taką prawidłowość: młodzi, silni ludzie płci obojga pierwsi pchają się do środka, pierwsi zajmują miejsca, zazwyczaj mają w rękach komórki czy smartfony, w uszach słuchawki i udają, że nie widzą osób starszych czy bardziej potrzebujących tego miejsca siedzacego, to starsze panie często z torbami pełnymi zakupów chwiejąc się na nogach i trzymając jedną reką torby a drugą uchwytu muszą patrzeć na "kulturę" młodych

Gość Mam swoje lata
Trafiasz na wyjątkowe chamstwo.Mam swoje lata,ale nie odwracam głowy gdy widzę kobietę w ciąży, albo młode osoby o kuli.Zawsze ustępuje miejsca, mnie młodzi również ustępują gdy jadę komunikacją miejską. Nie stoję namolnie przy nich żeby nie myśleli że wymuszam miejsce siedzące.Coś się porobiło z tymi ludzmi.