Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodziny wielodzietne

Polecane posty

Gość gość

Czy w waszym otoczeniu duzo jest rodzin wielodzietnych ? Jak sobie radzą finansowo w dzisiejszych czasach ?

Gość Mika07
Znam kilka ale jakoś sobie radzą jedna z nich ma ośmioro dzieci, głównie pomoc płynie z opieki społecznej

Gość gość
Nie, w moim otoczeniu większość osób ma dwoje dzieci, kilka jest jedynaków i tylko jedna koleżanka ma troje. Mój mąż ma szóstkę rodzeństwa: dwie siostry i czterech braci :D.

Gość gość
Zależy co masz na myśli piszac wielodzietna. Ja mam 3 dzieci i dla niektórych to juz rodzina wielodzietna, chociaż ja tak nie uważam. Ja pochodze z rodziny wielodzietnej, rodzice i nasza 5;), bylo biednie, ale nie az tak zeby nie bylo na jedzenie i ubrania. Na wakacje tez nas zawsze gdzies zabierali. A teraz nie wiem jak żyje się takim rodzinom. U nas mąż pracuje, zarabia tyle, że ja nie muszę, chociaz jak najmlodsza pójdzie do przedszkola to od razu z miłą chęcią zacznę pracę. A, no i w miom otoczeniu nie m wiecej takich rodzin, prawie wszystkie to 2+1, cholerka chyba faktycznie jestem wielodzietna; )

Gość gość
Ja znam. 10 dzieci. Ona nigdy nie pracowała. Jej dorosłe dzieci mieszkają z nią i mają własne dzieci czyli mieszkają na kupie. Również ciągną od mopsu. W 4 pokojach mieszka 13 osób!

Gość gość
naokolo mnie akurat nikt nie ma dzieci niestety :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
Moja siostra ma 3 dzieci. Radzą sobie dobrze, dzieci jeżdżą na wakacje i obozy, może jest skromnie, ale nie ma biedy. Ubrania dostają od rodziny, więc tu nie ma problemu. Mam sąsiadów również z trójka, ale dwoje młodszych to bliźniaki. Widać, ze powodzi im się dobrze. U syna w szkole jest kilkoro rodzin z 3-4 i tu już jest nieco gorzej, choć nigdzie nie ma patologii.

Gość sosna59
U mnie na przeciwko siebie mieszkaja 2rodziny u jednych jest ich 14u 2 -13tam gdzie 14facet ma swoja firmę zona jest krawcowa pracowala w domu obecnie 11dzieci zalozyly swoje rodziny kazde z nich ma2 dzieci swoje domy. 5Z NICH wybudala domy na dzialkach za domem rodzinnym maja swoje male osiedle chodzilam do klasy z jedna dziewczyna od nich zawsze czysta zadbana ,pracowala we wakacje od 15roku zycia skonczyla studia jak reszta rodzenstwa.

Gość sosna59
A tam gdzie jest13 to niestety ojciec alkon ,pracowali głównie na roli .Maja mały domek chyba tylko 3 założyla rodzinę i tak mieszkają w tym domu wszyscy. 3to nir rodzina wielodzietna bez przesady:)