Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

druga ciąża a noszenie pierwszego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mam 1,5 roczne dziecko i chciałabym mieć już drugie. Moje pierwsze dziecko często w ciągu dnia chce żeby go nosić, nie jakoś bardzo długo ale kilka razy w ciągu dnia na ręce musi być. W ciąży dźwigać nie wolno i tak sie zastanawiam jak to jest w praktyce bo czasem tego dźwigania ciężko uniknąć. Dziecko waży ok. 11 kg. Boje się, że jak zajdę w ciąże to co będzie kiedy dziecko będzie potrzebować wzięcia na rękę?

Gość gość
Obecnie jestem w ciąży mając 10 miesięczne dziecko... też noszę małą i się nią opiekuje i póki co jest wszystko ok, niestety nie da się tego przeskoczyć, jeśli chce się mieć małą rożnicę wieku między jednym, a drugim maluchem.

Gość gość
a mogę zapytać w którym jesteś miesiącu i ile waży Twoje 10 m dziecko? Niby ten początek jest najgorszy dla ciąży... Boje się trochę zajść w tą ciąże żeby nic się nie stało. Ale z drugiej strony nie ma opcji żeby w ogóle dziecka nie nosić..

Jak byłam gdzieś w 7 - 8 miesiącu ciąży to z małą na rękach jeszcze mieszkanie odkurzałam bo akurat była na etapie, że strasznie bała się odkurzania i tylko tak to oganiałyśmy. Nie miałam czasu się zastanawiać czy mogę dźwignąć czy nie i szczerze to ta druga ciąża zleciała mi szybciej i lżej niż pierwsza.

Gość gość
Może to działa tak, że jak się codziennie nosi to swoje dziecko organizm się jakoś przyzwyczaja i w czasie ciąży to źle nie wpływa...

Gość gość
ja jestem aktualnie w ciąży - synek ma 3,5 roku i nie wyobrażam sobie być w ciąży jak synek był mały itd - nosić bezpiecznie można do 4kg - może ci się nic nie dziać ale równie dobrze możesz mieć problemy już od początku i guzik z noszeniem będzie - poza tym mdłości, zmęczenie itd - ja siedzę spokojnie, synek w przedszkolu, tak się da żyć - wcześniej to byłaby męczarnia

Gość gość
życie życem. wiele osób ma dziecko jedno po drugim i co? Nie da się całkiem nie nosić

Gość gość
życie życem. wiele osób ma dziecko jedno po drugim i co? Nie da się całkiem nie nosić

Gość gość
zależy ile waży

Gość gość
tez jestem w ciąży ale moje dziecko jest starsze i waży 16 kg. ciąża to był ten moment kiedy się oduczyla noszenia na rękach. jak chciała żeby ją wziąć to siadałam i brałam ja na kolana i przytuliłam. I tłumaczyłam czemu nie mogę jej nosić. dziś już nie ma tego problemu :)

Gość gość
Tylko moje dziecko nie znosi trzymania na rękach kiedy mama siedzi... od razu się złości...

Gość agbr
jest ciężko. raczej się nosi, chyba, że ciąża zagrożona.

Gość gość
to jeśli nie pasuje na siedząco to wcale... dziecko jeszcze małe ale wymusza jak i starsze :) dlatego jeśli nie pasuje na kolanach to nie brałabym wcale. Tylko musiałabyś być konsekwentna. Wiadomo że są sytuacje kiedy dziecko trzeba podsadzić itp. ale to zupełnie coś innego niż noszenie bo tak chce. U nas jest też tak że tata czasami ponosi córkę żeby jednak trochę tej przyjemności miała.

Gość gość
Tylko to moje dziecko jest bardzo nieprzytularskie i jak jeszcze oddmówię noszenia to już w ogóle będę be... a tata..

Gość gość
mama nie może nosić, bo ma mało siły, a tata jest mężczyzną i ma dużo siły-tak możesz to tłumaczyć, co akurat jest przecież prawdą :)

Gość gość
ciężko będzie....

Gość gość
będzie ciężko ale kiedyś i tak to Cie nie minie :) samo na pewno się nie oduczy :)