Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałam dziś iść po skierowanie do psychologa...

Polecane posty

Gość gość
Dzięki, że odpisałaś. Szkoda, że nie wyszło :) W NFZ zawsze taki bałagan :(

Gość gość
do psychologa skierowanie może wystawić lekarz rodzinny. Do psychiatry nie trzeba wcale. Mnie to dziwi, że psychiatra jakby cięższy kaliber, a nie trzeba, ale tak jest.

Gość gość
Bo psychiatra, to nie jest cięższy kaliber, tylko lekarz specjalista, który zdecydowanie jest lepiej przygotowany od psychologa, który najczęściej nie jest psychologiem klinicznym. Psychiatra jest w stanie (oczywiście lekarze bywają różni) ocenić w szerszym zakresie stan chorego. Może zastosować leki, może zasugerować i skierować na terapię. Jest lekarzem, który zajmuje się psychiatrią.

Gość gość
No kurde, ale skoro nie trzeba od tego internisty mieć skierowania , to po jakiego grzyba ktoś mnie wprowadza w błąd? Chyba tylko po to by się nachodzić z jednego końca miasta na drugi ...masakra. No postaram się to ogarnąć na dniach i już tam iść ze skierowaniem ;)

Gość gość
I nie! Do psychiatry NIE TRZEBA SKIEROWANIA! Ktoś tam wali głupa!

Gość gość
Nie wiem... ale jeśli wyjdzie znowu jakaś akcja to powiem dosadnie i temu interniście i tej babce w rejestracji , jeśli znowu coś im będzie nie pasowało...

Gość gość
Ile się czeka na psychiatrę z NFZ w Poradniach Zdrowia Psychicznego w Waszych miastach, miejscowościach. A ile na psychologa?