Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytania do doświadczonych mam

Polecane posty

Gość gość

Moja 10 miesięczna córka wszystko wklada do buzi, wszystkie zabawki są poslinione. Kupiłam sorter, bo ktoś pisał na forum, ze jego dziecko w tym wieku juz bawi sie sorterem, ale moja slini klocki i sorter tez, nawet nie pomyśli chyba, ze może on służyć do czegoś innego.

Gość gość
A bo na forum to co drugie dziecko jest nad wyraz rozwinięte więc wyluzuj.

Gość gość
Też mi się tak wydawało, ale trochę zaczęłam sie martwić. Dzięki.

Gość gość
no to chyba jest akurat normalne że bierze wszystko do buzi. moja nie wkładała do buzi zabawek jak miała smoczka więc albo oblizywanie zabawek albo smoczek - co wolisz. a z sorterem to moim zdaniem za wcześnie ale to tylko moje zdanie. moje dziewczyny w tym wieku wolały taką piramidkę z kółkami do nakładania.

Gość gość
Moje dzieci nigdy nie lubiły sorterów i zazwyczaj służyły one do innych celów niż zamierzenia producentów. Parę razy wrzuciły klocki przez te dziurki, ale to bliżej 1,5 roku lub więcej (już nie pamiętam), ogólnie to szybko nudząca się zabawka i mało kreatywna :P jeżeli bawić się tylko w dopasowywanie klocka do otworu ;)

Gość gość
Mój ma 1,5 roku i czasami tym się bawi, ale rzadko i nie wszystkie kształty mu łatwo wchodzą. Ma problem z trójkątem a o dziwo z gwiazda już nie.

Gość gość
Taką piramidke muszę kupić, nawet o tym nie pomyślałam:) może lepiej nam pójdzie.......

Gość gość
co to sorter ?

Gość gość
:) żartujesz sobie.........

Gość serdelkaaa
mój synek sorterem rzuca :P i bawi sie jedynie wyjmując zabawki i wkladając je przez ten najwiekszy otwór bo wtedy słychac melodyjke o dopasowywaniu nie ma mowy :P też ma 10 m-cy