Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK UBIERAĆ 5 DNIOWE DZIECKO.

Polecane posty

Gość gość

Od pięciu dni jestem mamą. Korzystamy z ciepła i wychodzimy na długie spacery. Kochane powiedzcie mi jak ubierać na spacery takie małe dziecko ? Ubierać czapkę ?

Gość gość
nadal u Ciebie ciepło,bo u mnie nie?!

Gość gość
Wychodzimy ok 10 na pierwszy spacer ok 12 wracamy i ok 16 do 18 idziemy drugi raz na spacer. Dzisiaj spędzamy cały dzień na tarasie.

Gość serdelkaaa
ja zawsze ubierałam czapke mojemu synkowi taka cieniutka ale tylko jak szlismy na dwor i jak bylo bardzo cieplo to mial na sobie body na krotki rekaw i skarpetki cieniutkie na nozki nie okrywalam go niczym lezal tez czasami w samej pieluszce ja rodzilam w lipcu wiec upaly byly nie milosierne

Gość gość
Wczoraj była burza, a dzisiaj 26 stopni.

Gość serdelkaaa
jak jest tak cieplo to nie przegrzewaj dziecko czuje tak samo jak my pamietaj o tym jest tez taka zasada zeby dziecku ubierac o jedna warstwe wiecej niz sobie

Gość gość
u mnie cały dzień leje i jest 12 stopni.Zazdroszcze temp:)

Gość gość
serdelka ok racja. Ale takie maleństwo leży tylko i po drugie to noworodek jest! ma tylko 5 dni,więc autorko sprawdzaj na karczku czy ciepły. Rączki mogą być zimne.

Gość gość
ja bym założyła takiemu maleństwu cienki,przewiewny pajacyk z długim rękawkiem-przecież tak małe dziecko dopiero się aklimatyzuje i jest bardzo wrażliwe.

Gość gość
Jak jest cieplo nie przegrzewaj. Sprawdzaj na karku czy nie spocona

Gość gość
26? Gdzie? U mnie 12-13

Gość gość
Jeśli krótki rękaw i tylko body, to przykrywaj czymś cienkim, pieluchą flanelową lub tetrową. W upały bez czapki, jeśli chłodniej, to cienka letnia czapka z otworami.

Gość gość
przecież tak małe dziecko dopiero się aklimatyzuje i jest bardzo wrażliwe. xx Dokładnie. To jeszcze noworodek, ostrożnie.

Gość gość
U mnie też jest 26 stopni. Mieszkam na południu kraju.

Gość gość
Zrobisz jak uważasz, ja tylko napiszę jak robiłam ja. Mój syn urodził się w połowie lipca. Było gorąco. Od urodzenia na spacery ubierałam go w body z krótkim rękawem i tyle. Żadnych czapek, nic.

Gość gość
boże u mnie 28 stopni, smażę się

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
U nas jest 10 stopni i wieje jak na diabli. Zimni jak późną jesienią, w taką pogodę nie wychodziłabym na zewnątrz. Jak będzie ciepło to obowiązkowa cieniutka czapeczka , body z krótkim i spodenki

Gość gość
chyba mam stare poglądy , bo z tego co ja wiem to 5 dniowe dziecko na spacery i to kilkugodzinne to przegięcie . 1 spacer 10 minut poźniej 15 ,20 itd. Na początek okno otwarte , przynajmniej tak mi polożna mówiła . Fakt dzieci urodziły się w sierpniu co nie zmienia faktu ze wtedy tez cieplo było