Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chanelkaaa

Mój chłopak cały czas piszę do swojej byłej

Polecane posty

Gość Chanelkaaa

Witam wszystkich. Mam problem. Jestem z moim chłopkiem 5 miesięcy jest to związek na odległość, widzieliśmy się 3 razy. Wcześniej "znałam go" ponad rok gadaliśmy i graliśmy na ts ze wspólnymi znajomymi. Chodzi o to, że on kilka tygodni przed rozpoczęciem naszego związku zerwał z dziewczyną, z którą był 3 lata. Też w związku na odległość, jednak widywali się na weekendy, wakacje itd. To była jego pierwsza miłość, taka wielka, prawdziwa, odszedł od niej nie dlatego, że wypaliły się uczucią, tylko nie pasowalo do siebie i się często kłucili. Bardzo to przeżył, po rozstaniu był załąmany, pomogłam mu trochę wyjść z tego dołka no i tak się złożyło, że zostaliśmy parą. Ale on do tej pory nie urwał kontaktu z tamtą dziewczyną.. W marcu nawet zaczął się jej zwierzać z naszych problemów i kłótni pisał do niej w środku nocy, że nie może spać nie jest szczęśliwy itd. Powiedziałam mu, że ma z nią zerwać kontakt, bo odejdę, to zerwał kontakt na niecały miesiąć. Do czasu kiedy ona dodała zdjęcie na fb (bardzo łądna jest niestety) odrazu polajkował i napisał do niej i teraz cały czas piszą. W sumie to wygląda tak, że prawie cały czas On zaczyna rozmowy. Ostatnio dowiedziałam się od jego kolegi, że się pokłucili, bo Ona mu zarzuciła, że niby ją tak bardzo kochał, a zaraz znalazł sobie inną, on jej tam pisał, że skad Ona może wiedzieć czy już o niej zapomniałam, że przez długi czas płakał na samą myśl o niej itd. Ale ok myślałąm, ze już się wiecej ze soba nie skontaktują po czymś takim. A tu po 3 dniach znów do niej napisał.... Rozmawiałam z nim prosiłam, tłumaczyłam, ale to nic nie daje, cały czas mi mówi, że czuję się za nią odpowiedzialny, ma wyrzuty sumienia, chciałby żeby sobie ułozyła życie (akurat i cały czas do niej wypisuje). A ta dziewucha to wykorzystuję i udaję taka pokrzywdzoną istotkę którą trzeba się opiekować. Najgorsze jest to, że On nigdy nie powiedział jej nawet, że jej nie kocha. Nie wiem co mam robić, boję się, że on prędzej czy później do niej wróci,czuję, że on za nią tęskni. Nie wiem co robić, może pogadać z nią i powiedzieć, żeby przsestała do niego pisać? Prosze pomóżcie! Jeśli to coś da to on ma 22 lata, ja 17, ona 18.

Gość Chanelkaaa
naprawdę nikt?

Gość Chanelkaaaa
No może napisze ktoś co uważacie;/?

Twoj chlopak sie tak zachowuje, poniewaz niestety ale nie jest Twoim chlopakiem ;-) 3 razy w ciagu 5 miesiecy? To nie zwiazek!!! To status na facebooku!!!

Gość gość
Twój chłopak cały czas kocha swoją byłą dziewczynę. Oni jeszcze będą razem.Dziwie się że wiesz o tym wszystkim i nadal z nim jesteś.

Gość Chanelkaaaa
Hm jestem z nim, bo mi mówi, że mnie kocha, i w sumie nie zrobił nic takiego... Bo dlaczego do tej pory do niej nie wrócił tylko związał się ze mną?

Tak mu w tym "pomagałaś", że w końcu..z nim zostałaś na "odległość" :D Napiszę tak: zrobiłaś duży błąd bo on wcale nie zakończył żałoby po tamtej. On tylko zauważył, że z tobą mu będzie wygodnie bo i pogadać o niczym może, i podupczyć by nie myśleć nad sobą też. Twoim błędem było i jest to, że utrzymujesz, że kochasz go, mimo, że on niekoniecznie, sadząc po tym, co piszesz. Na twoim miejscu zakończyłabym tę znajomość bez cienia żalu, czego i tobie życzę bowiem na tym świecie oprócz "zagubionych i niewyleczonych" z poprzedniego związku facetów, istnieją tacy, którzy odwzajemniają miłość i są psychicznie silni. 🖐️

Gość gość
jestes z kim tylko dlatego, ze ten ktos powiedzial ci, ze cie kocha? :o

Gość Chanelkaaaa
Nie poprostu chciałąbym z nim być jak tylko zobaczyłam jak Ona kochał tamtą dziewczynę, to pomyślałam, że też chciałabym być tak kochana. Pozatym On jest fajnym wrazliwym mezczyzna.

Gość gość
to, ze tamta kochal tak bardzo nie oznacza, ze ciebie tez tak bedzie kochal

Gość Chanelkaaaa
Niby tak, ale ze mną się mniej kłuci itd. Ogólnie jest zazdrosny o mnie, wkurza się jak nie mam dla niego czasu.

Gość gość
ale nie garnie sie do spotkan z toba

Gość Chanelkaaaa
Hm, to nie tak, że się nie garnie. Bo odległość jest duża 7h pociągiem.

To,że ludzie się kłócą-nie oznacza,że się bardzo nie kochają.Podobno nie kłócą się tylko osoby,którym na sobie już nie zależy.Trzy spotkania w ciągu 5 m-cy to jest nic.Wątpię aby z jego strony to było coś poważnego niestety.Jeśli mężczyzna chce to przyjedzie nawet w środku nocy i nie szuka wymówek od spotkań jeśli kocha.Moim zdaniem Ty byłaś dla niego jedynie pocieszeniem.Osobą, która po prostu była blisko wtedy gdy cierpiał po rozstaniu.Słowa nie są ważne.Liczą się gesty.Mówi,że Cię kocha ale jednak nie robi nic abyś czuła się ważniejsza od byłej dziewczyny.On kocha ją-nie Ciebie.

Gość Chanelkaaaa
EH... Ale dlaczego w takim raize ze mną jest a nie wróci do niej?

Może ona nie chce?Póki co jesteś "kołem zapasowym". Przynajmniej tak to wygląda.Na Twoim miejscu bym sama odeszła bo on do niej wróci jak tylko kiwnie palcem.

Gość gość
a moze juz nie jestescie razem, tylko cie o tym nie poinformowal? ja bym nie nazywala zwiazkiem i wielka miloscia 3 spotkan w ciagu 5 miesiecy

Gość Chanelkaaaa
Właśnie Ona chce raczej napewno, kocha go chyba. Zresztą na początku naszego związku chciała żeby do niej wócił to odmówił

To nie jest związek.Trzy spotkania to jeszcze nie miłość.Poza tym to raczej wygląda na trójkącik.Pogadaj z nim szczerze,powiedz o uczuciach i daj wybór.Chociaż dla mnie jeśli do tej pory nie potrafił z niej zrezygnować to już wybrał...

Gość Chanelkaaaa
Rozmawiałam z nim milion razy i zawsze mi mówi, że powinnam mu ufać, że był z Nią tak długo, ona sobie nie radzi, a on czuję się odpowiedzialny. I nie dociera do niego, że ona pewnie tylko udaje taką pokrzywdzoną, żeby go do siebie przyciągać.

Gość A ja dodam
Nawet jak ci powie ze urwał z nią kontakt to tego nie sprawdzisz. Nie bedziesz nawet wiedziała a on dla świętego spokoju będzie ci ściemniał. Tez uważam ze trzy spotkania w ciagu pięciu miesięcy to nie związek i szkoda na niego czasu. Możesz mieć kogoś na miejscu i być dziewczyna z prawdziwego zdarzenia a nie przez tel.

Gość Chanelkaaaa
No właśnie dlatego nie chce naciskać, bo i tak zacznie kłamać. Ale czy myślicię, że On ją kocha? A jeśli tak to po co jest ze mną i nie chce wracać do niej?

Gość CrazyLadyy
Witaj, ja jestem czyjąś taką byłą i mogę Ci powiedzieć jak to wygląda z mojej strony: On do mnie piszę=dalej go interesuję i coś jest nie tak w jego nowym związku, zwierza mi się, ale mówi mi tylko jak mu jest źle, a ja? Ja go kocham i tylko czekam, aż wróci, bo czuję, że nie jestem mu obojętna.

Gość Chanelkaaaa
CrazyLadyy skąd wiesz, że On kocha Ciebie skoro jest z inna? Proszę was o porady jeszcze!