Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wróciłam z solarium proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Byłam dziś pierwszy raz na solarium (mam 19 lat) poszłam na 6 minut do stojącego solarium. Mam ciemne włosy , oczy , szybko się opalam. Nie smarowałam się niczym przed ani teraz po. Wróciłam jakieś 2 godziny temu , i trochę się obawiam bo ja już widzę że trochę mnie chyba wzięło ( na brązowo ) a opalenizna pojawia się dopiero po 2 dniach podobno , boje się żeby nie okazało się że mam jakieś poparzenia , albo że będę jakaś brązowa. Do tego mam problem z tarczycą ,ale nie biorę leków bo na razie nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieję że nic się nie stanie , nie wiem tylko czy powinnam teraz czymś się posmarować , czy coś innego może... To była moja pierwsza wizyta w solarium i chyba ostatnia :) Zachciało mi się przyśpieszyć opalanie , to teraz mam... czuje ciepło na skórze , i już coś widać

Gość gość
moze kup balsam chlodzacy po opalaniu. ja mam taki sam problem jak ty i wlasnie sie posmarowalam takim balsamem, mam nadzieje ze pomoze. ja bylam juz kolejny raz, ale dzisiaj daly mi lozko z b silnymi lampami:(

Gość soull
przestań fantazjować , 6 min to nic

Gość gość
ja bylam 10 min

Gość gość
ale autorka napisala ze byla pierwszy raz wiec moze tak byc

Gość balaalalaksdj
i to nie jest tak ze widac cos dopiero po 2 dniach. widac kilka godzin po opuszczeniu solarium. jesli cie nie piecze to mozesz byc spokojna

A jak się idzie perwszy raz na solarium to na ile minut powinno się wybrać żeby się nie spalić? Ja w sumie wolę naturalną opaleniznę na słońcu, ale może pójdę raz żeby nie być taka blada w kostiumie :D

6 minut na pierwszy raz jest ok. chyba ze ktos ma naprawde jasna cere. nie panikuj- po chlodnej kapieli pokremuj sie dobrym nawilzaczem. teraz i tak juz nic z tym nie zrobisz:D mi opalenizna wychodzi wieczorem, po kilku godzinach, nie po 2 dniach

Myślę, że max 5 minut na pierwszy raz. Po opalaniu w solarium lepiej zastosować balsam łagodzący po opalaniu w SOLARIUM. To jest inny rodzaj opalania niż na słońcu, dlatego stosuje się inne kosmetyki. (Podobnie jest z balsamami do opalania- do solarium i na słońce są inne). Masz tu np. taki http://onyxtan.com/pl/opalaniu/ . Polecam, tym bardziej, że jak się już wyda te parę złotych na solarium to warto wydać trochę więcej, żeby ten efekt przedłużyć (bo taki balsam ma za zadanie ukoić i nawilżyć skórę po opalaniu ale i utrzymać dłużej efekt ) a nie latać co chwilę:)