Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanderrrrka

Mam powod do obaw ?? Pomozcie!!

Polecane posty

Gość Sanderrrrka

Witam, jestem w 34 tygodniu ciąży i mam bez przerwy skurcze brzucha. Napina się, robi sie twardy jak kamień, naciska na pęcherz i od czasu do czasu towarzyszy tym skurczom ból tak jakby miesiączkowy. Dodam jeszcze że mam szyjke już skróconą o 70 % i wsadzony krążek dopochwowy, bo lekarz stwierdził u mnie przedwczesne akcje. Czy któraś z Was miała podobnie ? Co mam robić? Mam powód do obaw ? Mój ginek jest w tej chwili na urlopie i nie wiem co robić. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Gość gość
Czy skurcze się nasilają? Czy po kąpieli boli tak samo? Jeśli tak to do szpitala to moze byc poród przedwczesnyg

Ja miałam podobnie tylko ze 25t.c wylądowałam na patologii i do końca ciąży byłam na lekach wiec proponuję jechac do szpitala, sprawdzą, ktg zrobią i ew coś tam zdecydują. Skurcze na tym etapie moga oznaczać poród i trzeba je zatrzymać.

Gość Aaaga26
ja miałam podobnie w 27 tyg leżałam tydzień w szpitalu a potem do końca ciąży brałam proszki rozkurczowe

Gość Sanderrrrka
Są coraz częściej i najbardziej jak zmienie pozycję, albo jak siedze i wstane to automatycznie brzuch twardnieje i co jakiś czas tym skurczom towarzyszy właśnie ten ból jakby przed miesiączką ale nie jest jakiś bardzo mocny. Taki normalny. A nie zauważyłam jakiejś różnicy po kąpieli.

Gość Aaaga26
ja też brałam najpierw nospe i magnez ale u mnie to nie pomagało i skończyło się szpitalem

Gość Aaaga26
a są regularne ?

Gość Sanderrrrka
Tak są regularne. Ja biorę 400 mg magnezu dziennie tak jak mi zalecił lekarz i nic nie pomaga.

Gość gość
Ja też miałam skracającą się szyjkę, a jeśli chodzi o twardnienie brzucha- czasem to tylko takie wrażenie, bo dziecku jest już coraz ciaśniej i być może to tylko ono sie pręży Jeśli są to jednak skurcze- to podstawą jest dużo odpoczynku- w pozycji leżącej+ magnez, ew. no-spa.

Gość gość
przeciez to poczatek porodu takie bole zawsze sie zaczynaja na pocztku zwlaszcza ze sa regulane jesli nie chcesz urodzic to jedz do szpitala i moze pomoga (napewno siedzenie na kafe nic nie zmieni)

Gość Aaaga26
jak tam u Ciebie autorko ?

Gość gość
Bóle przepowiadajace to normalne. Gorzej ze szyjka się skraca. Urodzisz wcześniej