Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Furagin w pierwszych tygodniach ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Ulotka mówi, żeby nie przyjmować w pierwszym trymestrze. staramy się o dziecko i na razie czekamy na efekty tego cyklu (kończy się za 10 dni, jestem w fazie wyższych temperatur). Czy to może ewentualnie zaszkodzić zarodkowi?

Gość gość
up

Gość iskier345345
ja bym chyba nie brała, bo później całą ciążę bym się zastanawiała czy jest wszystko o.k. Może dasz radę inaczej np. picie dużej ilości wody z wit. c i bezpieczny zuravit

Gość gość
Pij dużo wody z sokiem z cytryny. Zażywaj provag, który zakwasza drogi moczowe i pochwę, chroniąc tym samym przed infekcjami, jeżeli jesteś w ciąży, probiotyk nie zaszkodzi dziecku, na Twoim miejscu bałabym się stosować inne leki dopóki nie zrobisz testu ciążowego.

Gość gość
nie wolno brac furaginu w I TRYMESTRZE, zrób badania , jesli to zapalenie pecherza to wez antybiotyk, duomox albo monural bezbieczne w ciąży, infekcja moze prowadzic nawet do poronienia dlatego lepszym wyjsciem jest antybiotyk

Gość gość
Woda niegazowana ale nie przesadzajmy z cytryna

Gość gość
Ja bym skonsultowała się z lekarzem, a jak już coś, to preparat dedykowany kobietom w ciąży pregnofer uro. Ale z zapaleniem pęcherza nie ma żartów więc tak czy inaczej do lekarza.

Gość gość
jako farmaceutka, osobiscie bym nie ryzyzkowała : pij zuraawine , kup fitolizynelub pij zurawinę, duzo, bardzo duzo....

Gość gość
witam, brałam furaginę w ciąży,ale dopiero w 2gim trymestrze, w pierwszym najlepiej unikać leków najbardziej jak jest to możliwe. Napewno bezpieczne są ziołowe urinal, urosept,prouro. Wszytsko co z żurawiną, mogą być też suszone owoce, sok-tylko najlepiej szukać niesłodzonych.Ja jeszcze w czasie infekcji stosowałam dopochwowo invag,probiotyki też pomagają bo zapewniają dobre ph.Poza tym powinno się w ogóle dużo pić.