Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moja ciaza nie ma szans na przetrwanie pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 18 tygodniu ciazy wyszly mi bakterie echerichia coli w pochwie i serratia fonticola w moczu. Mialam globulki dopochwowe bioracef i nastynina teraz mam biseptol 480. Boje sie ze strace ciaze przez te bakterie. Lekarz nic nie mowi tylko daje kolejne leki ale nic nie pomagaja. Jeste. Zalamana.

Gość gość
Przede wszystkim antybiotyk tej bakterii nie pozbędziesz się naszej z pochwy. Poza tym jest to bakteria obecna na co dzień w naszym organizmie. Jedynie w szczególnych przypadkach może być groźna i spowodować np sepse czy poronienie. Ja poronilam właśnie przez echiracea coli zakazie mi drogi moczowe a antybiotyk dostalam za późno. Idź do innego lekarza

Gość gość
Poza tym biseptol? Od tego jedynie drożdży ça może ci się jeszcze przyplatac. Poproś o amoksycyline bardzo dobrze zwalcza te bakterie i jest bezpieczna dla ciazy

Gość opi267
Wez wszystkie wyniki badan i skonsultuj sie z innym lekarzem, i nie stresuj sie na zapas. Mi w 28 tc wykryto e-coli w pochwie, mialam czasami skurcze lekkie, ale pewnie nie przez to. Dostalam antybiotyk zinnat i po bakteriach mie bylo juz sladu.

Gość gość
Najpierw kazal mi lekarz robic co tydzien badanie moczu wyszly pojedyncze bakterie a reszta parametrow byla ok, kazal brac urosept i wit c 2 razy dziennie, zrobil wymaz z pochwy wyszla e.coli i dostalam na to globulki nastynine i bioracef, po leczeniu powtorzyl wymaz znow wyszly liczne e.coli dal globulki znow robione nastynina i biseptol 480 kazal zrobic posiew moczu zrobilam i wyszla tez bakteria. Teraz wizyte mam w poniedzialek u innego lekarza zobaczymy co powie.

Gość gość
Jestem zalamana, chce mi sie plakac ;( poprzednia ciaze stracilam przez porod przedwczesny ale wtedy nie mialqm zadnych bakterii w moczu ani pochwie.

Gość gość
Up up

Gość gość
Przede wszystkim przestan sie stresowac bo to tez na ciaze dobrze nie dziala. Idz do innego lekarza