Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAWROTY GŁOWY,pomocy

Polecane posty

Gość gość

Problem dotyczy mojego taty(71 l.) .Zabrany przez pogorowie z powodu silnych zawrotów głowy,z wymiotami i ogólnym złym samopoczuciem.Zrobiono tomografię-nic nie wykazała,zrobiono usg przepływów szyjnych-wszystko ok.Konsultacja neurologiczna-ok,kons.laryngologiczna pod kątem błędnika-ok.Tata tydzień spędził w szpitalu,ale tak naprawdę nie postawiono żadnej diagnozy,a zawroty utrzymują się nadal,choć już nie tak silne.W wypisie zalecono leczenie neurologiczne (?),choć neurolog nic nie wykrył....Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i coś doradził,gdzie,do jakiego lekarza,lub może ma ktoś wiedzę,co to może być?

Gość gość
stan przedudarowy? zbyt gęsta krew , zlepianie się płytek? tego żadna tomografia nie pokaże . a może problem nie w głowie , mogą być np. wrzody żołądka które zaczynają krwawić i stad mdłości, wymioty i zawroty głowy , przyczyn zawrotów głowy może być mnóstwo i niekoniecznie musi się dziać coś w głowie .

Gość gość
a czy badanie krwi to nie wykaże,ćzy krew jest zbyt gęsta? bardzo się martwię o tatę,a lekarze do domu wysłali i co dalej? co badać?

Gość gość
usg brzucha tez było w porządku

Gość gość
Zmiany zwyrodnieniowe w kręg.szyjnym dają takie dolegliwości.

Gość gość
Ale to są na to jakies zalecenia? no nie wiem,np.rehabilitacja?

Gość gość
Trzeba zrobic RTG kręg,szyjnego,wziąc skierowanie do neurologa a ten z kolei da skierowanie do por.Rehabilitacyjnej.Po czy Lek.rehabilt.skiieruje na zabiegi.

Gość Maniusia30000
Tak sprawdzicie pod kontem wlasnie kregow szyjnych. Moja znajoma każdego dnia budzila się z bolem glowy. dzień w dzień bez przyczyny. ktoś jej powiedział o kregach szyjnych i okazało się ze miała wyskoczone dwa kregi które uciskaly i powodowaly bole glowy Może tu jest podobnie

Gość gość
dzięki za podpowiedzi,na pewno to sprawdzimy,ale pewnie pierwsza wizyta u neurologa będzie prywatna,bo czekać w kolejce na nfz,to trochę długo,a widzę,że tatę to bardzo męczy,bo to aktywny facet(jeszcze mi 3-letniego synka ,,niańczy''),nie wychodzi z domu,bo ma jakieś lęki ,że się przewróci... :( dzięki raz jeszcze

Gość Maniusia30000
Na pewno się boi że się przewróci gdzieś na ulicy dlatego nie chce wychodzić Moja znajoma pojechała najpierw do kręgarza i to on jej powiedział że ma dwa kręgi wywalone. Nastawiła jej i było ok a potem chodzi to fizjoterapeuty i teraz jest ok już.

Gość gość
mój przypadek. Ale u mnie diagnozę postawiono na zasadzie wykluczenia- zapalenie nerwu przedsionkowego. Zawroty utrzymywały się około miesiąca. Potem po roku był nawrót. Wszystkie badania były ok tak jak u twojego taty

Gość gość
A gdzie to rozum obarczać człowieka w tym wieku małym dzieckiem.Ani to logiczne ani bezpieczne. Rozumiem twoje obawy ,ojciec chory? nie będzie spełniał roli darmowej niańki.Szok

Gość gość
O matko,żeby mój tata to przeczytał? obarczać? rozum? nie jest darmową niańką,napisałam w cudzysłowiu,ech....to bardzo energiczny,przystojny facet,aktywny,bystry,śmiga rowerem,serfuje po necie,fb,obróbka cyfrowa zdjęć,itp,itd,to nie dziadzio :D,jak niektórzy sądzą.Dlatego ta sytuacja bardzo go męczy,bo musi w domu siedzieć,a tak rowerkiem ,czy to sam,czy z wnukiem,a wnusio uwielbia dziadka i jego pomysły.A martwię się,bo kocham mojego tatę,a nie,że go wykorzystuję do pilnowania dziecka

Gość gość
Najbardziej to mi to zapalenie nerwu pasuje...dzięki za sugestie...no to w szpitalu to kowale są,czy jak?żadnemu nie wpadło do głowy? matko! gdzie my żyjemy,czy naprawdę lekarze z prawdziwego zdarzenia ,to tylko w Leśnej Górze? :O

Gość gość
gość 01.06.2014 Jakiego nerwu? którego nerwu? pseudo_medyku

Gość gość
Proszę iść prywatnie do neurologa,na NFZ to na pewno ojca nie wyleczą

Gość gość
nerwu przedsionkowego ,nie dopisałam :P

A może to po prostu zaburzenia błędnikowe (błędnik odpowiedzialny jest za naszą równowagę) , takie są własnie objawy. Powinien iść do neurologa a jeśli to będzie wina błędnika zapisze leki łagodzące objawy i pokaże ćwiczenia. Leżałam kiedyś z taką panią w szpitalu.

Gość gość
Zawroty głowy występują też przy nerwicy i depresji...

Gość gość
Wczoraj tata byl u neurologa,oczywiscie prywatnie,podejrzewa miazdzyce drobnych tetnic,zlecil rezonans,oczywiscie tez pryw.bo na nfz to pol roku czekania ,wiec nie ma wyjscia...pryw.robia doslownie z dnia na dzien,tskze w nastepny poniedzislek mysle.ze bedzie wiadomo dokladnie,nareszcie....

Gość gość
jest wiele chorób które dają podobne objawy więc czasami trudno znaleźć przyczynę nie ma przypadkiem krzywej przegrody nosowej albo bezdechu sennego ?

Gość natalllia
Pomoc neurologa w takich wypadkach, to konieczność. Tutaj https://psychomedic.pl/neurolog-warszawa/ warto sobie zerknąć. Myślę, że warto iść do specjalisty, bo w ten sposób można potwierdzić, albo wykluczyć różne przyczyny.