Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Niemczech dla 19latka?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 19 lat i chciałbym wyjechać do Niemiec do pracy w celach podszkolenia języka, jeśli chodzi o zarobki to napewno po to żeby się tam móc utrzymać niż coś zarobic chociaż jesli dałoby się jeszcze zarobić to czemunie :) Macie jakies doświadczenia w szukaniu pracy, czy jest sens szukania czegoś czy to się wgl uda? i czy jeżeli szukać to przez internet czy jechać tam w ciemno i odrazu na miejscu szukać pracy? Dodam że nie mam tam nikogo znajomego oraz ze szukałem już jakiś ofert wysłałem swoje "cv" i dostałem odpowiedzi negatywne związku z tym że jestem za młody i brak doświadczenia. liczę na wasza pomoc :)

Gość MarcoWawa
Możesz jechać w ciemno, ale raz musisz znać język, a dwa mieć sporo pieniędzy na początek. W przeciwnym razie szukaj agencji pośredniczących. Najszybciej poduczyłbyś się języka żyjąc z Niemcami lub na kursie językowym w Niemczech.

Gość zanik fal mozgowych
dosc jak mialem 12 lat to yeebalem na robotach przymusowych wdzis kochani papieze i inne pseudokatolickie goowna rodem z ss zegnam was PO POLSKU hawajskim znakiem pokoju

Gość gość
zanik fal mozgowych O co ci chodzi?:classic_cool:

Gość gość
szukałem w agencjach pośredniczących to dostałem odpowiedzi że jestem za młody i brak doświadczenia. MarcoWawa sporo pieniędzy tzn ile tak mniej-więcej? bo "sporo" to ogólne okreslenie. właśnie dlatego chce jechac do niemeic pracowac w niemczech bo wiem ze tak najszybciej się podszkolę :P niemeicki znam na poziomie podstawowym gramatycznie ok natomiast mam braki jeśli chodzi o słownictwo a uważam że tak wyjazd na wakacje przed matura jest dobry.

Gość gość
ktos jeszcze pomoże? :)

Gość gość
Najlepiej jakbyś został AU pair

Gość gość
gośc 19;16 a o tym nie pomyślałem, myślałem o wyjeździe jako opiekun do dzieci ale o au pair nie :D sprawdzę to :)

Gość gość
napewno chcesz jechać ?