Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Długi moich rodziców

Polecane posty

Długi mojej matki Był ZUS (już prawie spłacona), instytucja zabrała jej całą pensję. Plus (2000) Telekomunikacja (4000) Spółdzielnia (8000 - woda, mieszkanie, kredyt mieszkaniowy) Firma od której brała towar (2000) Ojciec: ZUS (10000) US (5000) Plus (3000) Oraz ludzie i firmy od który pożyczał towar 8000 zł.

Już nie wiem co z tym wszystkim robić. Ojciec jak ktoś chce żeby oddał pieniądze to mówi wprost że nie odda bo nie i trzeba było mu nie dawać. Dzięki Bogu że z nikim nic nie podpisywał ale wierzyciele przychodzą.

Gość gość
Zmartwię cię - jeśli ojciec - albo ty - jesteście zameldowani w tym mieszkaniu, to te długi dotyczą również was. Kredyt mieszkaniowy nie spłacany - hmm ostro. Ktoś jedzie po bandzie. Ciekawa jestem co zrobi ojciec jak bank was eksmituje?

Gość gość
Ile masz lat i w jakim wieku są rodzice, że delikatnie mówiąc obchodzą cię ich długi? Wyprowadź się, zabierz swoje rzeczy osobiste (komputer, rower) zanim zajmie je komornik i po sprawie.

Tak, jesteśmy zameldowani.. z tym że mieszkanie nie jest własnościowe a lokatorskie. Moja mama myślała żeby się wymeldować i przepisać lokal albo na ojca (z długami) albo na swoją matkę a moją babkę która ją w to wszystko wkopała. Mam 24 lata i chciałabym uciec od tego wszystkiego. Awatar to Gargamel z mojej ulubionej bajki smerfy.

Z tego co wiem to jeśli rodzice umrą to długi automatycznie przejdą na mnie. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, może się wymeldować .. dzięki czemu nikt nie weźmie mojej wypłaty jak pójdę do roboty, jestem załamana...

Nie przejda, jesli zrzekniesz sie spadku po nich. Masz na to 6 mcy.

Gość gość
wymelduj sie, tylko to Cie moze uratowac

Gość gość
dług za mieszkanie przejdzie na ciebie bo jestes tam zameldowana

Gość gość
wymelduj się bo będziesz płacić za czynsz, a w razie śmierci rodziców możesz zrzec sie spadku w ciągu 6 mies

A długi jakie rodzice mają w bankach bo teraz sobie przypomniałam że mają również długi w stewczyku, providencie, lukas banku i innych bankach? oraz po firmach i o osobach jakie rodzice zaciągneli a także po sieciach telefonii komórkowej i takie tam?

Gość gość
Znaczy możesz przyjąc spadek z dobrodziejstwem inwentarza. Składasz tylko oświadczenie przed sądem. Zresztą poczytaj w necie o tym :)

W środę puściłam totolotka na dwa losowania czwartek i sobota (w czwartek nic nie wygrałam ale może w sobotę coś wygram to się uwolnię od problemów).

Gość gość
po ich smierci odrzucisz spadek i niczym cie nie obciaza, ale za mieszkanie beda cie scigac, wymelduj sie

Gość gość
zyski moich rodzicow: za dobro sie wynagradza a za zlo KARZE wiec jak s*******iles robote i zamknales firme to odpowiadaj jako czlowiek

Tylko gdzie ja się w melduje???? I jeszcze jedno co ja mam zrobić???? Moi rodzice nie spisywali jeszcze testamentu, dobrze byłoby gdyby to wszystko zapisali na państwo.

Gość gość
dzis nie musisz byc juz nigdzie zameldowana na szczescie, wiec nie ma problemu. Rodzice nie musza napisac testamentu, dziedziczysz po nich jako pierwsza i musisz w pół roku po ich smierci odrzucic spadek, im szybciej tym lepiej

Gość gość
w rejonowym biurze meldunkowym, zadzwon do urzedu miasta to ci powiedza i naciskaj rodziców zeby przede wszystkim splacali mieszkanie, bo długiem który juz powstał juz jestes obciazona