Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Długi moich rodziców

Polecane posty

Długi mojej matki Był ZUS (już prawie spłacona), instytucja zabrała jej całą pensję. Plus (2000) Telekomunikacja (4000) Spółdzielnia (8000 - woda, mieszkanie, kredyt mieszkaniowy) Firma od której brała towar (2000) Ojciec: ZUS (10000) US (5000) Plus (3000) Oraz ludzie i firmy od który pożyczał towar 8000 zł.

Już nie wiem co z tym wszystkim robić. Ojciec jak ktoś chce żeby oddał pieniądze to mówi wprost że nie odda bo nie i trzeba było mu nie dawać. Dzięki Bogu że z nikim nic nie podpisywał ale wierzyciele przychodzą.

Rodzice mają jeszcze długi w lukas banku, providencie i stefczyku. Dobrze byłoby gdyby te długi zapisali na państwo, niech państwo to spłaca skoro tak urządziło że ludzie nie mają pieniędzy.

Gość gość
dziedziczysz długi,to Ciebie tez dotyczy a tato musiałby miec rozdzielnosc majątkową z mamą,by sobie ztego bimbać trza zakasac rękawy i spłacać co się da

To znaczy długi spółdzielni są pewnie wspólnie, rodzice mają też oddzielne długi po urzędach skarbowych, zus-ach itp.. Ja teraz myślę by się wymeldować by w razie śmierci rodziców nie być obciążoną długami. Muszę działać głównie dla swojego dobra.

Gość gość
Jak odrzuci spadek, to nie dziedziczy dlugow. Dobrze by bylo, aby rodzice przepisali mieszkanie na ciebie, bo lepiej splacic te 8000 i miec nieruchomosc niz nie miec nic. Moj ojciec ma dlugi na ponad 100000 tys. i juz dawno przestali do niego sie dobijac, bo nic nie ma, oficjalnie nie pracuje i ma spokoj.

Gość gość
spokój?dług nie przepada nigdy

Przepisali na mnie mieszkanie z długami? To nie jest mieszkanie własnościowe....... tylko lokatorskie.

Gość gość
Czy nie zakladales juz tego tematu? Ludzie ci napisali, skoro mieszkanie nie jest wlasnosciowe, wymelduj sie. I w razie czego w ciagu 6 miesiecy odrzuc spadek. Nie umiesz czytac ze zrozumieniem czy jak?

Gość biszkopcikkk
spadek po rodzicach mozesz odrzucic do pol roku po ich smierci albo wczesniej zrzeknij sie dziedziczenia, jesli rodzice zyja to nie masz obowiazku splacac ich dlugow, tyle tylko ze komornik moze zajac wszystko co znajduje sie w mieszkaniu