Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Czy znajdę tu osobę chorującą na powyższą chorobę?

Gość gość
a po co Ci taka osoba?

Gość gość
chciałabym się poradzić

Gość gość
slucham w czym problem

Gość gość
wykonywałam badania na możliwość tej choroby ponieważ miałam problemy z wagą, temperaturą ciała itp, no ale niestety nie mogę w najbliższym czasie skonsultować wyników z lekarzem, ponieważ studiuje w innym mieście niż moje miejsce zamieszkania. W podanych normach napisany jest poziom od 0,55 do 4,78 (mój poziom tsh wynosi 4,195) ale przeczytałam że zazwyczaj poziom tego hormonu u zdrowego człowieka wynosi do 2,5 . Chciała bym zapytać czy mają państwo wiedzę czy to prawda? oczywiście tak czy inaczej skonsultuje się z lekarzem jednak proszę o jakieś wstępne informacje

Gość gość
poki jest w normie, zdrowo sie odzywiaj, czyli nie jedz przetworzonych produktow, zmniejsz do minimum ilosc nabialu, glutenu. bo to sa puste kalorie... No i w dzisiejszych czasach stanowczo brak w pozywnieu jest jodu, stad tez moga wystepowac poczatki nadczynosci tarczycy. Zakup sobie Kelp i jedz co dzien, a jest duza szansa, ze uchronisz sie od tego chorobska. :)

Gość hgg
Zacznijmy od tego że zbyt wysokie TSH świadczy o niedoczynności tarczycy, a nie nadczynności. Twoje jest w normie, ale rzeczywiście wysokie. Robiłaś badania na zlecenie lekarza? z powodu konkretnych dolegliwości sugerujących patologię tarczycy? Sprawa zdecydowanie do konsultacji z lekarzem

Gość gość
Nie słuchaj osób, które twierdzą, że Twoje TSH jest w normie, bo NIE JEST. Piszesz o objawach towarzyszących i to jest 100% wskazaniem do wizyty u endokrynologa, bo MASZ NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY. Poszukaj dobrego endokrynologa, który zrobi Ci usg tarczycy. Poza tym powinnaś zrobić cały pakiet badań tarczycowych łącznie z powtórzeniem TSH, ft3, ft4, antyTG i anty TPO by wykluczyć chorobę Hashimoto. Nie czekaj aż choroba będzie postępować, bo będzie tylko gorzej, gdy nie zaczniesz leczenia. Powodzenia i zdrówka :)