Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co fajnego można kupić w LIDLU

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
teraz już nie chodzę do lidla, już z rok czasu, bo inny sklep duży otworzyli u mnie. Ale wrócę chyba bo kilka rzeczy, których nie ma gdzie indziej: sałatka z tuńczyka nicejska i hawajska taka w dużej puszce, sery żółte jakieś takie niemieckie czy szwajcarskie i jak coś jest z kuchni tajskiej jakaś zupa w puszce pikantna. Kiedyś jeszcze kupowałem mrożone pizze i inne dania mrożone, bo te lidla ma dobre i spory wybór, ale gdzieś obiło mi się o uszy, że mrożonki ogólnie są niezdrowe i już nie kupuje. :)

Gość gość
w sumie dobrze, że mi przypomnieliście, po sałatkę z tuńczyka hawajską i tajską zupę kwaśna w puszce to trzeba się przejść. Jaki teraz tydzień tam macie? dostanę tą zupę?

Gość gość
czy wy wiecie ile taka zupa musi mieć chemii ? Ja wczoraj ugotowałam zupę koperkową, polecam zdrowsze jedzonko :-) bez kostek oczywiście

Gość gość
ale to ma taki unikatowy smak, słodko-kwaśny, albo ostry, że nie zwracam uwagi na chemię, zresztą nie jej tak dużo. Koperkową jem od dziecka i inne też, i na codzień. A chce się takiego orientalnego smaku, bardzo.

Gość gościówa codzienna
Ja bardzo lubię tortelini ze szpinakiem i ricottą podane z rukolą, oliwą z oliwek i parmezanem. Uwielbiam tygodnie włoskie - wtedy pól lidla bym wyniosła. Bardzo dobre są tez produktu de luxe.

Gość gość
pyszne lody za złotówkę :)

Gość gość
kartoffel salad, pycha

Gość gość
no właśnie po te szczególne rzeczy tam się chodzi, bo tak tych normalnych to nie kupuję. De lux są faktycznie dobre, jak np. ta pizza de lux, ale ponieważ mrożonki są niezdrowe ponoć to jej nie kupię. Kiedyś serki w lidlu z jabłkiem z cynamonem się kupowało, bo ten syrop miał dobry autentyczny smak prażonego jabłka z cynamonem, ale nabiału tez już nie jadam, więc nie kupię. Włoską kuchnię robię w domu i na codzień tak naprawdę jest dotępna ogólnie bo włoska jest dość popularna. Ale kwaśnej zupy i sałatki z tuńczyka hawajskiej, meksykańskiej i nicejskiej to nigdzie chyba poza tym sklepem nie ma. Sałatki takiej z dużymi kawałkami tuńczyka, a przy tym taniej względnie bo po 4-5zł. Nie jak rio mare za 11zł ;(, albo z gralla rozdriobiony tuńczyk sałatkowy w marnymi warzywami. tylko pieniędzy nie mam, przelewy chodzą tylko w dni robocze. :(

Gość poziom0
kasjerki w Lidlu są bardzo apetyczne

Gość gość
kartoffel salad to jest z konserwantem czy bez, na którym dziale jest?

Gość gość
ubrania z Lidla są najlepsze :D

Gość gość
gdzie jest ta kartoffel salad i czy jest z koserwantami? jadłem kiedyś za granicą ekstra kartoffel salad, w pl już takiej dobrej nie znalazłem, a wiem, że niemcy są w robieniu tego czegoś dobrzy, więc jak pójdę to kupię, tylko gdzie szukać ?

Gość gość
jest jeszcze taka zupa jakaś w puszcze chyba francuska, też dobra chyba. Tylko dlaczego przelewy nie chodzą w weekend? Nic nie mam na koncie. Mam na payu i na paypalu to bym wypłacił, ale i tak dojdzie dopiero w pon.

Gość gość
lidl jest fajny, bo są tam rzeczy gdzie indziej nie dostępne, a to mnie przyciąga do sklepów - nie makarony lubella, piwo żywiec i zupki amino, tylko coś wyjątkowego.

Gość gość
właśnie

Gość gość
ha. właśnie od poniedziałku tydzień azjatycki, ale zupy zdaje się nie mają w puszce tej kwaśnej. A tydzień temu był meksykański z chili con carne w puszce. Jak jest tydzień tych pikantych kuchni to całą ofertę z tej gazetki można wykupić. I jest taniej np. taka herbata mrożona Arizona kosztuje 3,99 w takim tygodniu, a na codzień w delimie po 7zł, albo słoik jalapenos papryk też stoi po 11-13zł, a takim tygodniu meksykańskim po 4zł.