Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podaj przykładowe zdanie swojego 2 letniego dziecka...

Polecane posty

Gość gość

Takie uzywane na codzien - bez przekrecania wyrazow itp. Dokladnie tak jak mowi. Moze nawet ze 3 zdania. Chce zerknac czy moje dziecko jest mocno do tylu. (wiem wiem, w swoim czasie, ale ta akcja 2 slowa na 2 lata to o 270 slow za malo troche mnie zaniepokoila)

Gość gość
Podnosze.

Gość gość niegość
Dzidziuś rzucał rodzynki. (wymyśla historyjki, hehe) Chłopczyk upadł i płacze! Mama w pracy, tata w domu z Niunią. Tata pali w kuchni. Niunia sama idzie na placyk. Młoda skończyła 2 lata tydzień temu. Zaczęła się rozkręcać"zdaniowo" jakiś miesiąc temu, do tej pory składała max 2-3 wyrazy.

Gość gość
Lala ma buty (lala nie ma butów) Basia ała Nanusi ( basia czyli kotek zrobił ała Nadii) Duzi auto, duzi pan ma Bujet (nie ma wujka) Dzidzi cycy, Nani duuzi ( cycek jest dla dzidzi, a Nadia jest duża)

Gość gość
To moja corka mowi mniej wiecej tak, jak dziecko tej Pani od Nadii. Zdania typu: Ala ma butki. Maleńki balonik. Lala siadaj. Ala papa tam. Tatuś bum bum Malu malu giki (gwiazdki) Autorka. To powod do niepokoju?

Gość gość
moja ma 2lata i 4miesiące,ma starsze rodzeństwo i przez to mówi sporo. ale jeszcze dość się pieści,np. widzi jakąś reklamę w tv i wola- mama,kupi oli bajbi -barbie- pjosie. albo jestem wspaniała dziewciynka,i mjadja-mądrą. mamo,pojedziemy z tata na wyciecke?autem?

Gość gość
Pamiętam taką sytuację z piaskownicy,jak mój 18mies.synek powiedział do pana,ktory niechcący nadepnął na babkę (z piasku :D ) no i widzisz,co zrobiłeś? Mina pana-bezcenna... :D

Gość gość
Teraz ma 3 lata,nie dalej jak wczoraj,będąc na spacerze,mijał go pan z pieskiem(pitbull,czy coś w rodzaju)zwierzę o gładkiej sierści,więc ,,wsio'' widać,na co moje dziecko-a co temu psu przykleiło się do dupki?

Córka ma 19 miesięcy, a oto przy klady z dzisiaj "Caly maly diabel staly, hokus pokus baks" ( czary Mary diabeł stary hokus pokus baks) "Ja chciem sama wchodzić po śchodach" "Dawidek posied do skoły i będzie się ucył' I hit :) "AAA kotki dwa sare bure kotki dwa nić nie bedą lobiły tylko Lilunie bawiły" "Stoi na stacji lokomotywa, cięęęszka oglooooomna i pot niej spływa tłusta oliwa"

Gość gość
Ale się komuś nudzi....

Gościu mi się akurat nudzi, bo dzieci spia , a maz w pracy jest. Może oonudzimy się razem, bo widzę, ze tez Cierpisz na nudę pisząc tutaj?

Gość gość
Mama nie kupuj tu drogo, nie kupuj. Tu pani nie siądzie.

Gość gość
Moja jeszcze mówi słówka same ma 20 miesięcy, ale już jej się zdarza mówic np. tatusiu oć am :) Jestem z tego dumna, ale ja już umiem się z nią dogadać i ją rozumiem :)

Gość mama 2 latka
Babciu, dziadku na obiadek jadłem bujaćki, mięso, makajon i pietjuszkę. Tato pomóź synkowi układać puźle. Mamo Pawełek był z babcią na spacejku, jechał jowejkiem niebieskim. Tatusiu byłem na placu zabaw. Nie chce buły, chce samo mięsko i sałatę. Śpiewa - kocham cię, kocham cię a ty mnie.

Gość mama 2 latka
Ogólnie śpiewa dużo więcej, różnych dziecięcych piosenek a kocham cię sam wymyślił :D

Gość gość
Mój 2 latek nie mówił zdaniami tylko słówka: baba lub babsia, daj, chce, nie, pies, on - napisałam jak wymawiał, i to TYLE ;) Martwiłam się że za mało, poszłam na prywatne wizyty do logopedy, tam ćwiczono powtarzanie słów dżwiękonasladowczych typu "plum, szuuu, brum etc. Szczerze nie dało to nic, bo dziecko się smiało patrząc na mnie jak to mówie nie powtarzając wcale. Synek rozgadał się przed 3 urodzinami dosłownie z tygodnia na tydzień.