Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

asymetria ulozeniowa tulowia u 7 miesiecznego niemowlaks

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam problem ze swoja coreczka. Lekarz stwierdzil u niej asymetrie ulozeniowa. Rehabilitant stwierdzil ze dziecko jest jak o nazwal krzywe w obrebie tulowia. Czy ktorad spotkala sie z tym problemem . Czy uwazacie ze kiedy dziecko zacznie raczkowac siadac wstawac wyprostuje sie. W naszym przypadku rehabilitacja nie wchodzi w gre.

Gość gość
a czemu nei wchodzi w grę?

Gość gość
Poniewaz dziecko nie chce wspolpracowac przy cwiczeniach. Krzyczy jakby ja rozdzierali zywcem. Terapeuta stwierdzil ze to nie ma sensu poki sie dziecko nie uspokoji. Niestety ale nawet ja podczas tych cwiczen nie potrafie jej uspokoic.

Gość gość
i to jest błedne podejscie rehabilitanta i niestety twoje tez , wiekszośc dzieci krzyczy podczas terapii to ich reakcja obronna i niestety placz i krzyk nalezy zlekceważyc pracuje z dziecmi i tez jestem rehabiltantką , jesli z twoim dzieckiem sa problemy z asymetrią tułowia to nalezy juz rozpocząc cwiczenia i nie ma na co czekac proponuje zmienic terapeute na kogos z doswiadczeniem i pojeciem o rehabilitacji małych dzieci pozdrawiam

Gość gość
A jakie polecilaby Pani cwiczenia z dzieckiem w domu. Bo przyznam ze zostalam poinformowana ze mam cw z mala tylko podciaganie za raczki naprzemiennie do boku. Czy to bezpieczne