Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Demacjanin

Krem po którym nie świeci się twarz.

Polecane posty

Gość Demacjanin

Witam piękne Panie. Jako że jestem facetem i się zupełnie na tym nie znam zwracam się o pomoc do was :) Otóż mam bardzo przesuszającą się skórę na twarzy i w dzień smaruję się baaardzo małą ilością zwykłego kremu nivea ale niestety po tym kremie świeci mi się twarz tak jakbym jej cały dzień nie mył.... Czy są w ogóle takie kremy nawilżające które ładnie się wchłaniają i twarz się potem nie świeci ? Pozdrawiam.

Gość gość
krem nivea jest kremem tlustym wiec to normalne ze twarz ci sie po nim swieci. Szukaj kremu nawilzajacego, lekkiego, moze byc w formie zelu

Gość Demacjanin
A kremy typu soft będą dobre ?

Kremy typu soft są przeznaczone dla skóry delikatnej/wrażliwej, z matowieniem twarzy nie mają one wiele wspólnego. Jeżeli na kremie będzie napis: normalizujący, bądź redukujący sebum to jest to czego szukasz. A może zaopatrz się po prostu w bibułki matujące? Są proste w użyciu, niedrogie, zawsze masz je pod ręką i dodatkowo mają działanie przeciwzapalne czy antybakteryjne.

Gość gość
Absolutnie żadnych kremów matujących! To badziewie rozregulowujące skórę! Jest cała masa kremów nawilżających wchłaniających się do matu, moim hitem jest Fitomed nawilżający tradycyjny, lubię też Iwostin Rehydrin.

Gość gość
Witam piękne Panie. Jako że jestem facetem i się zupełnie na tym nie znam zwracam się o pomoc do was usmiech.gif Otóż mam bardzo przesuszającą się skórę na twarzy i w dzień smaruję się baaardzo małą ilością zwykłego kremu nivea ale niestety po tym kremie świeci mi się twarz tak jakbym jej cały dzień nie mył.... Czy są w ogóle takie kremy nawilżające które ładnie się wchłaniają i twarz się potem nie świeci ? Pozdrawiam. x x A jest i to dobry. Idź do sklepu zielarskiego i zapytaj o krem Sylveco. To lekki krem do twarzy na dzień, dobrze się wchłania i chroni skórę.

Lekki krem brzozowy Sylveco. Mój mąż go używa i nie narzeka. Cerę ma raczej mieszaną, ja mam suchą i pasuje nam obojgu.

Gość gość
to, że się świecisz po Nivea to nic niezwykłego , w składzie jest parafina. Trzeba szukać kremów bez niej, opartych na naturalnych masłach i olejkach w fazie tłuszczowej. Kremy matujące polecane są raczej do przetłuszczającej się cery. tu na pewno znajdziesz coś ciekawego: www.mydlarniaskarbyswiata.pl

Gość gość
gość 2014.06.01 Absolutnie żadnych kremów matujących! To badziewie rozregulowujące skórę! Ale dlaczego?