Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pielegnacja twarzy w ciązy

Polecane posty

Gość gość

Czesc jak w temacie w jaki sposob oczyszczacie swoja buzie w czasei ciazy? podbno peelingi ,maseczki sa zabrionione, ja oczyszczam tylko mleczkiem i tonikiem,wczescniej uzywalam peelengow enzymatycznych...... teraz moja skora troche gorzej wyglada ........ nie wiem co moge stosowac a czego nie?

Gość gość
Ja tezami ten problem, ze nie wiem co używać, jestem w 4 miesiącu, używam tez tylko tonikiem, mleczko i krem nawilazajacy, wcześniej uzywalam peelingi,serem, maski, ale teraz boje sie to używać, stan mojej cery sie pogorszył, przesuszyla sie i mam mnóstwo małych pryszczy :) kosmetyczka namawiala mnie na mikrodermabrazje, ale w innych źródłach doczekałem ze lepiej dać sobie z tym spokój w okresie ciazy.

Gość gość
Sorki za błędy, ale mam automatyczny słownik :) zamiast serem miało być serum hehe

Gość gość
Można używać większości tego, co przed ciążą, należy tylko unikać niektórych składników (jak retinoidy), ale ich lista nie jest dluga.

Gość gość
podbijam niech sie ktos wypowie

Gość gość
Błagam was, nie świrujcie w tej ciąży. Peelingi są bezpieczne (mechaniczne i enzymatyczne). Wszystkie maseczki tak samo. Co najwyżej trzeba uważać na niektóre zabiegi w gabinetach kosmetycznych, bo są takie (niewiele), które nie powinny być wykonywane w ciąży.

Gość gość
cd. Mikrodermabrazja jest bezpieczna. Jak niby miałaby wpłynąć na płód?

Gość gość
a co ma peeling i maseczka do ciąży? ogólnodostępne preparaty działają tylko miejscowo, więc nie ma nawet możliwości wpłynąć na płód >.

Gość gość
Pogięło was kobiety Najlepiej przez 9 mies tylko woda :D

Gość gość
Pierwsze słyszę z tymi peelingami, od zawsze stosuję Peeling z fusów parzonej kawy z odrobiną oliwy i żelu do mycia twarzy. Kosmetyki stosuje praktycznie każde, zwracając uwagę jedynie na to by nie miały kwasu hialuronowego, kwasów owocowych czy retinolu. Obecnie jestem w 8 miesiącu ciąży i od początku używam za zezwoleniem kosmetyczki Serum przeciw rozstępom i cellulitowi bo można je normalnie stosować w ciąży, tak samo jak samoopalacze. Obecnie jestem w drugiej ciąży, w pierwszej byłam jak autorka , nawet odrostów bałam się zrobić :D.