Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę juz wprowadzac inne dania?

Polecane posty

Gość gość

syn zaczął 5 miesiąc. karmię piersią

mój mały ma tyle samo i podaję mu już marchewkę, lubi, brokuła, nie lubi . Zaczynamy od warzyw. Zamów sobie na BOBOVITA poradnik 5 kroków w karmieniu niemowląt, jest super. Musisz zalogować się na ich stronie i po ok 5 dniach powinnaś dostać do domu z próbkami produktów

Gość gość
jasne,ze mozesz .Mojjuz w tym czasie jadl dwa posilki stale.Sama piersia chyba bym go zaglodzila.Podawaj kaszke i warzywa,owoce .Podawaj po kilka lyzeczek by obserwowac reakcje dziecka. Jak bedzie ok to zwiekszaj ilosc.

Gość gość
Moj byl tylko na cycu 7 miesiecy i podowalam o 3 miesiaca, nie musisz wychowywac ksiazkowo dziecka, podawaj wtedy kiedy ty jako mama uwazasz, to twoje dziecko, jedzeniem krzywdy mu nie zrobic, wrecz radosc :)

Gość józefinkaa
Moim zdaniem możesz spróbować podawać nowe smaki. Ja też zaczęłam rozszerzać dietę synka pod koniec 5. miesiąca (też był na cycu) - najpierw marchewka, którą dostałam z tym poradnikiem żywienia z bobovity, o którym napisała ewka42 ;) Potem standardowo ziemniaki, kalafior itp. Teraz nadchodzi pora na mięsko, przymierzamy się też do rybki.