Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiulka92

Lakier hybrydowy. Co polecacie?

Polecane posty

Gość rudabaska
Jak dobrze zrobicie i sciagniecie hybryde to na pewno nie zniszczycie plytki paznokcia. Nie wolno jej skubac ani zdzierac na sile, bo pozniej faktycznie pazurki moga byc w kiepskim stanie. Ja probowalam paru firm juz, ale na chwile obecna jestem najbardziej zadowolona z Pierre Rene. Swietne kolorki, dobra cena. A jak ktos zaczyna to maja fajna nowosc, ktora wlasnie testuje i sie ciesze, bo w koncu hybryda dla kogos kto robi paznokcie w domu i nie ma ochoty wydawac na to fortuny. Mianowicie chodzi mi o lakier 3 w 1. Baza, kolor i top w jednym :) Popatrzcie sobie na ich stronke http://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/paznokcie/hybrid-system/ready-go . Moze trwalosc troszke mniejsza, ale taka prawda ze ja juz po 2 tyg mam taki odrost, ze nie nosze dluzej hybryd. Zaoszczedzone pieniazki na topie i bazie mozna przeznaczyc na inny kolorek albo jakis fajny pylek :)

rudabaska, nie opowiadaj głupot. Nigdy nie zdzieralam na sile ani nie przepilowałam sobie plytki, a paznokcie wygladaly strasznie, a w dodatku skorki wyschniete od acetonu.. Od czasu odstawienia hybrydy uzywam zestawu prodigy duo gel od gr, paznokcie pieknie blyszczace, efekt długo sie utrzymuje, nie niszczy paznokci i przede wszystkim nie trzeba uzywac acetonu. Dlatego ja naprawde, nie polecam hybrydy!

Martusiaaaa, Podpowiedź jak ułatwić sobie zdejmowanie lakieru hybrydowego,tak abnie uszkodzić płytki paznokci: 1) Należy zmatowić delikatnie wierzchnią warstwę paznokcia pokrytego manicure hybrydowym 2) Nasącz folie do ściągania lakieru hybrydowego (polecamy używanie Semilac Remover Wraps) korzystając z płynu Semilac Remover. Owiń starannie folie wokół każdego palca, pozostaw na 10 minut (możesz dodatkowo nałożyć na dłonie rękawiczki foliowe, co utrzyma ciepło dłoni i przyspiesza rozpuszczanie hybryd 3) Zmiękczoną hybrydę usuń przy pomocy Semilac Stiper'a, drewnianego patyczka lub Pusher'a. Na zakończenie delikatnie wyrównaj powierzchnię drobnoziarnistym bloczkiem. W razie pytań chętnie pomogę Online Ekspert marki Semilac

Nie używam acetonu, bo akurat jest jedyną rzeczą, która faktycznie sprawia, że paznokcie mam jak kartka papieru...Hybrydę ściągam delikatnie frezarką, z ceramicznym frezem do hybryd. I nie ściągam bazy, tylko sam kolor. Resztki bazy zostają, żeby właśnie nie uszkodzić naturalnej płytki paznokcia. Ceramiczny frez nie nagrzewa płytki paznokcia, świetnie ściąga kolor i nie matowię już potem paznokcia bloczkiem, bo on po frezowaniu i tak jest matowy. Hybrydy trzymam 2 tygodnie, choć raz zdarzyło mi się trzymać miesiąc, ale odrost był paskudy.. Ani razu nic mi się nie stało z manicure'm.

Gość ernika

Większość lakierów mam od eveline, bardzo dobre jakościowo są no i cena przystępna. Ja zawsze biorę je na promocji w Rossmannie.