Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NoDobraCzasZmierzyćPrawdę

Ok dosyś tego ateiści! KATOLICY PRAWOSŁAWNI MUZŁUMANI ITD

Polecane posty

Gość NoDobraCzasZmierzyćPrawdę

Wszyscy wierzący w boga wklejamy tutaj dowody na to że Bóg istnieje i stworzył nasz świat! Niech się ateiści produkują!:D

Gość gość
Dr. Robert Gentry - Młody wiek ziemi

Gość gość
A po co ,wiara pochodzi z wnetrza.Wiec jak to udowodnić.

Gość gość
Ten film w sposób naukowy podchodzi do tematu stworzenia ziemi. Jak widać Bóg żadnych tajemnic przed nami nie ma i niczego nie ukrył:) To człowiek miota się i na siłę próbuje udowodnić że fakty są inne ale pomimo mijającego czasu nie potrafi poprzeć tego nauką-to już się staje komiczne.

Gość gość
a co masz coś to ateistow? ja jestem ateista :P

Gość gość
Nie ma i nie może być dowodów na to, że Bóg istnieje. Dlaczego? Bo gdyby był taki dowód to nie byłoby już wiary. Czyli najprościej mówiąc. Dowód na to, że Bóg istnieje, likwiduje wiarę katolicką, bo wiara to jest coś, co nie opiera się na dowodach i ich nie potrzebuje.

Gość gość
Wiara to jest coś co dotyczy człowieka. Człowiek potrzebuje wiary by w coś tam wierzyć. Niestety nie jest w stanie oprzeć wszystkiego na dowodach bo jego życie jest zbyt krótkie a możliwości zbyt małe. Większość ludzi wobec powyższego musi uwierzyć-o czym kolwiek byśmy tutaj nie pisali.:) Pozdrawiam.:)

Gość Nieewoluowałam
polecam film ,,Podstawowe problemy TEORII ewolucji "

Gość gość
Nic nie dzieje się przypadkiem! Gdyby było inaczej byłabym obrzydliwie bogata a wszyscy wokół mnie szczęśliwi! Tymczasem przypadkiem można się wyłącznie rozczarować-zauważyliście taką tendencję?

Gość ateista z powołania
Jeśli nie ma dowodów na istnienie Boga to znaczy że nie ingeruje on w nasz świat. To znaczy że to czy istnieje czy nie jest bez znaczenia i konsekwencji dla nas. To co może być przyjęte bez dowodu, może być bez dowodu odrzucone.

Gość gość
więcej jest już chyba dowodów na istnienie boga niż na jego nie istnienie.

Gość gość
Nigdy nie będzie dowodów na istnienie boga. Wyobraźcie sobie że ja byłabym stwórca świata Żyję i jestem ale czy to jest dowód? Wszystko można poddać wątpliwości! Przecież człowiek jest mistrzem w poddawaniu wątpliwościom każdej oczywistości, więc nawet gdyby każdy ateista biegł przed siebie i zatrzymał na stojącym przed nim bogu, to i tak by w niego nie wierzył. Podobno tylko dusza nie jest już w stanie odrzucić prawdy i wstydzi się swoich błędów. Człowiek jest sobie w stanie wmówić i ignorować to co mu niewygodne ku jakiejś tam swojej wygodzie i tak sobie żyje-ot co.

Gość gość
Oglądając wszystkie te filmy do których namiary tutaj zostawiliście nasuwa się refleksja Czy człowiek nie trwoni swojego czasu na autodestrukcyjne działania? Czy nie powinien z szacunkiem przyjrzeć się stworzeniu bożemu i z niego czerpać jak bóg nakazał? Gdyby człowiek tak robił żyłoby się lepiej.

Gość Monikaika
Szkoda że nie uczą nas takich rzeczy w szkole Tylko wciskają nam kity wysnute na podstawie zwyczajnych domysłów-niedobrze się człowiekowi robi!

Gość gość
pieniadz rzadzi

Gość MałaFruzia
Jak mawiała moja babcia-szatan miesza

Gość gość
jeśli są dowody toi jest to nauka która opiera się na dowodach. jak nie ma dowodów to jest wiara która nie opiera się na dowodach. to aż takie trudne do ogarnięcia??? gdyby pojawił się dowód na istnienie Boga to byłby to koniec wiary katolickiej!

Gość Bozy Penis
No jestem.

Gość gość
No są dowody zobacz filmy to zrozumiesz. A nie mów że uwierzysz jak zobaczysz dowody bo to nie jest takie oczywiste:)

Gość gość
w co mam uwierzyć jak zobacze dowody? dowody to dowody a więc nie wiara.

Gość gość
W piśmie jest napisane że są tacy którzy widzieli i nie uwierzyli, więc to jest kwestia inteligencji duchowej- nie każdy ją ma po prostu Można ją pewnie wymodlić jak wszystko-więc do dzieła!

Gość gość
w jakim piśmie? do biskupa?

Gość gość
Oj chodzi mi o to że jak teraz zgaśnie światło na 3sek. to będziesz się zastanawiał czy nie zwariowałeś, zadzwonisz do przyjaciela i zapytasz czy zauważył że minutę temu na 3sek. zgasło światło? Jak potwierdzi to uwierzysz, ale jak zaraz potem kilkoro twoich przyjaciół powie że to bzdura to przestaniesz wierzyć w to co widziałeś! No i tak właśnie działa nasz umysł!

Gość gość
jak zgaśnie światło na 3 sekundy to mi się wyloguje i wyłączy komp, telewizor, dekoder, modem. i będę miał dowód na to

Gość gość
No tak! Jak teraz włącze tv i powiedzą mi i pokażą naturalnie, że minutę temu była awaria słońca i nie było światła na całym świecie, to łykam to jak małpa kit!

Gość gość
ha ha ha ha ha mimo że nie dostrzegłeś różnicy?

Gość Bozy Penis
jestem jestem