Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki anty, a okres?

Polecane posty

Gość gość

Hej to było moje 1 opakowanie - tabletki vibin mini. Gdy zaczełam brać okres dostałam przy 3 tabletce białej placebo. Okres trwał 4 dni, 5 już słaabo.. Skończył się a zostały 2 tabletki i moje pytanie czy dobrze zrobiłam, że je wzielam pomimo braku okresu? Od razu na następny dzień mam brać nowe mimo, że już okresu nie ma?

Gość MMWW
Nie wiem co to za tabletki ale bierze sie 21 i czeka na okres...Tzw krwawienie z odstawienia..Kto to przepisał???Powinien powiedziec w którym dniu cyklu,co i jak!!! Kiedys brałam Diane35..

Gość gość
Spokojnie te ostatnie 7 tabletek nie ma substancji czynnych ;) wiec w sumie mozna je omijac lub brac.. Ale no nie jestem pewna czy dobrze zrobilam. Prosilabym o odpowiedz osob ktore mialy do czynienia z tymi tabletkami. ;p

Gość gość
Normalnie ginekolog przepisał..

Gość MMWW
Ja bralam Dinae 35w 5dniu cyklu...Cale 21 tabletek i 7dni przerwy... Chyba wiekszosc tabletek anty na takiej zasadzie funkcjonuje..Poinformowal.Cie lekarz o efektach ubocznych?? Migreny,wachania nasteoju i spadku libido??? Pozdrawiam

Gość MMWW
Diane35mialo byc...Literówka:-)

Gość gość
Too są takie jedne z najnowszych tabletek anty.. No nie mówił o efektach ubocznych, ale w sumie czytałam na ulotce.. Jestem świadoma tego. :P Ale dobrze sie czuje :) na początku miałam wahania nastrojów gdy zaczełam brać, ale później już ok. :) Poczytałam jeszcze raz na ulotce jak to powinno być z tymi ostatnimi tabletkami i jednak dobrze, że je wziełam. :)

Gość gość
Krwawienie z odstawienia było właśnie gdy brałam te ostatnie bez substancji czynnych więc myśle, że jest ok. :) Między tymi tabletkami nie ma przerwy kończy sie te opakowanie i zaczyna następne - tak jest na ulotce.. :) Więc ok raczej.

Gość MMWW
To chyba jakies nowe..To inna sprawa Ja robilam7dniowà przerwę i w ciagu tych dni dostawalam bardzo skàpy okres...Ogólnoe odstawilam je..Teraz muszę brać provere bo nie mam wcale miesiàczki...Mam podejrzenie endometriozy..W pìatek jade na badanie i prawdopodobnie czeka mnie laparoskopia. Boję się...Ale muszę jakos dac radę.Pamiętam,ze parenascie lat wstecz mialam bardzo obfite miesiączki,silne bóle brzucha,źarłam tabletki przeciwbólowe,a lekarze mówili,ze po ciàźy to przejdzie..

Gość gość
Noo nowe.. Kurcze współczuje :/ życze powodzenia i trzymam kciuki żeby było u Ciebie dobrze :*