Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjazproblemem

Świąd odbytu, jaki lekarz?

Polecane posty

Gość gośćjazproblemem

Podejrzewam, ze mam świąd o***tu. Mam małe hemoroidki, ale ten świąd jest na tyle silny ze z czasem tj. Kilka miesięcy uszkodziła mi sie spora cześć skory przy odbycie, jest sucha, pęka, boli, czasami nawet jak chodzę. Prosze o pomoc, bo nie wiem do jakiego lekarza sie z tym udać, aby rozpoznał przyczynę swędzenie o***tu i taj skory? Aby zbadać i skore i przyczynę tego uporczywego drapanie, ktore nasila sie w nocy.

Gość gość
proktolog, przygotuj się psychicznie na kolonoskopie bo może cie czekać ;( nie zazdroszczę

Gość gość
Kup sobie maść! Alantan Plus ,nie krem!!! Smaruj,przejdzie i do tego czopki Proktis M.Z tą kolonoskopią to jakieś jaja,nikt nie będzie Cie kierował bo nie ma takiej potrzeby.

Gość gość
Dodam jeszcze że to może być tez atopowe zapalenie bądz z powodu pasożytów(owski) oglądaj stolec po wypróznieniu..

Gość MelisQa_
Lekarz rodzinny, ktory skieruje do chirurga lub prywatnie chirurg. Najlepiej chirurg proktolog, ale z doswiadczenia wiem, ze jest ich malo, a do tych nielicznych sa dlugie kolejki.

Gość gośćja z problemem
Wlasnie jakieś 7 miesięcy temu miałam kolonoskopie i wtedy była skóra zniszczona juz, ale nie tak bardzo. Dostałam krem z wit a, troche sie polepszyło, ale na chwile i wróciło. Potem miałam jakiś antybiotyk w kremie i tez praktycznie nic nie dało. Smaruje na hemoroidy, ze nie siedziało ale to nie leczy. Bardzo niepokoi mnie ta pękające skóra, juz nawet w okolicach pochwy. To sa małe pęknięcie, ale bardzo bolesne, bo skóra jest wrażliwa i to w takim miejscu, ze jak ruszam noga to boli :/

Gość gośćjazptoblemem
Wlasnie u chirurga byłam. Teraz mam krem dermosan z wit a i e. On jest dosyć tłusty, wiec zobaczymy. Dziekuje za propozycje. Moze uda mi sie tu te polskie leki jakoś zdobyć, bo jestem za granica.

Gość gośćjazptoblemem
To jeszcze raz ja. Porada z alantanem jest ok. Ale i tak do lekarza muszę isc. Wiec jeszcze raz czy dermatolog wystarczy? Czy zwykły dermatolog da sobie rade ze swedzeniem i hemoroidami i pękające skóra? Dzisiaj robi sie jeszcze gorzej. Na uszkodzonej skorze wychodzą mi jakieś ropnie. Boli mnie o***t nawet jak chodzę, chyba mi w ciagu tych dni hemoroidy pękły. Podkreślam, ze nie moge isc do dwóch lekarzy, bo nie mam tu ubezpieczenia. Zatem bedzie mnie to kosztować, wiec najlepiej aby to było jak najmniej. Wcześniej miałam to tylko na lewym pośladku. Teraz jest ta skóra wokół całego o***tu i zaczyna sie uszkadzać jak jest ten rowek od pośladków. Wiec czy dermatolog wystarczy? Co do kolonoskopii to myśle ze raczej z jelitami głębiej nic nie ma tym bardziej ze miałam ja robiona 7 miesięcy temu.

Gość gość
idź może do dermatologa . jesli sa jakieś ropne zmiany to powinien ci pobrać wymaz z tych ropniaczków bo prawdopodobnie to jakaś bakteria jest przyczyną tych dolegliwości . trzeba pobrać wymaz , zrobic posiew z antybiogramem i wtedy zastosować antybiotyk doustnie i jakąś maść z antybiotykiem na te zmiany .

Gość gośćjazptoblemem
Dziękuje gościu. Wydedukowałam, ze te bąbelki mogły powstać po kremie dermosan. Bo sie pojawiły dwa dni temu jak zaczęłam używać. I potem odkryłam ze ma gliceryne, wiec wszystko jasne. Jeszcze rozważam zakup sudokremu, bo zanim znajdę lekarza to troche zajmie a tez muszę czekać do weekendu zeby gdziekolwiek isc a tu tez coś ciezko kogoś w weekend znaleźć -_- Wlasnie od tych dwóch dni tak mi sie pogorszyło, ze ta uszkodzona skóra zrobiła sie twarda, grube struny po tych bablach sa, ale co najgorsze ze ja nic nie moge robic. Nie moge chodzić, leżeć, siedziec nic! Chociaż chyba wlasnie z chodzeniem jest najlepiej. Najbardziej mńie boli to znaczenie miedzy o***tem a pochwa. Matko co to za bol... I wydaje sie ze to zlaczenie jest spuchniete i juz wlasnie robi sie skóra powoli twarda i tam tez jest to pęknięcie na skorze. Boje sie zeby do pochwy mi to nie przeszło. Staram sie nic nie drapać ani dotykać, ale rekompensuje to płaczem. Tragedia w ciagu tych trzech dni sie z tego zrobiła. Czy sudokrem mnie troche poratuje? Pytam, bo juz sie boje używać czegokolwiek. Aha jeszcze mam oxistat od poprzedniego dermatologa, to smaruje troche złagodzi, ale nie na długo, jednak tylko ta skore, nie pęknięcia.

Gość gość
jesz dużo produktów mącznych, produktów z cukrem, słodyczy i nabiału?

Gość TheNawojka
Może to być także grzybica układu pokarmowego. Między innymi pękająca i swędząca skóra jest tego objawem. Może zrobić wymaz z kału na grzyby (w każdym labku) i IGG z krwi na przeciwciała. Z wynikami z lekarza.

Gość gośćjazptoblemem
Mleka juz i tak jem mniej jak kiedys, raz dziennie i to nie zawsze a jak juz to 1 szklankę, zazwyczaj jem jogurt raz dziennie naturalny. Jesli chodzi o ta grzybicze jelita to juz od ponad miesiąca jem sobie proniotyk i od niedawna staram sie wyeliminować słodycze ( bo to trudne było, wiec powoli), bo wlasnie podejrzewając świństwo typu candida. W ogóle zauważyłam, ze ogólne swędzenie nasila sie jak zachciewa mi sie isc do kibelka, czasami jest to tylko chwile przed wyproznieniem, czasami godzinę. No a te maczne rzeczy to zjem czasami pół bajgla, czy jak jakas kromke, ale tak jak mowie staram sie ta dietę regulować od nie alego tygodnia. Warzywa, jajko, ryż, jogurt ze słonecznikiem żurawina. Ale tez zjem coś normalnego, nie za tłustego,

To zależy. Bo czasem jest tak, że wystarczy zwykły dermatolog jeśli jest to grzybica, lecz jeśli występuje świąd http://swiadodbytu.pl/ i pieczenie wówczas może pomóc proktolog bo to mi wygląda na hemoroidy :/