Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga18

Czy tablet na studiach wystarczy ?

Polecane posty

Gość Olga18

W tym roku wybieram sie na studia humanistyczne. Nie wiem co kupić. Czy dobry tablet typu samsung galaxy lub Apple wystarczy? Mam laptopa ale dość kiepskiego firmy np. Nie wiem czy lepiej zainwestować w lepszego laptopa czy iPad wystarczy? Mam do wydania na sprzęt na studia około 3-3,5 tysiąca. Proszę o wypowiedz studentow.

Gość Olga18
Miało być firmy Hp. Kompletnie nie znam sie na sprzęcie komputerowym. Ten laptop Hp ma już z 6 lat wiec czas go wymienić jeśli miałabym używać go w trakcie studiów do pracy. Na razie używam go tylko do internetu, oglądania filmów, skype i tyle... Zastanawiam sie czy kupno iPada na studia to dobry pomysł i czy mogę założyć ze wystarczy mi tylko tablet podczas studiowania. Proszę o wypowiedzi ludzi z doświadczeniem;)

Gość gość
na tablecie nie napiszesz pracy, więc laptop. No i nie będziesz go przecież zabierała na zajęcia, bo tam wystarczy zeszyt i długopis

Gość gość
Ja właśnie slyszalam ze na studia nosi sie laptopa. Jak to jest? Czuje sie taka zacofana. Moja 13letnia siostra biega z iphonem 5 i iPadem, bo maja książki online w szkole a ja sie czuje szczęśliwa z niedotykowa Nokia i laptopem z 6letnim stażem;P

Gość gość
:co to znaczy "nosi się"? W sensie, że na zajęcia z komputerem?? Ale po co???

Gość gość
pustaki chodzą z ipadami i innymi tabletami i tylko grają albo czytają pudelka albo fejsa, inteligentni ludzie mają komputery i z nimi chodzą na zajęcia, przerbiaja zdjęcia, piszą itp. sama wybierz do której grupy należysz i czy nudne wykłady wolisz spędzić grając w coś albo pisząc czy może wystarczy ci oglądanie jaką kieckę miała jakaś tam słynna gwiazdeczka

Gość Olga18
Myślałam ze powszechne jest przychodzenie na zajęcia z laptopem/iPadem i robienie na nim notatek. Widocznie myliłam sie. Wniosek taki wysnulam patrząc chociażby na trzynastoletnia siostrę która ma jeden zeszyt a tak to wszystko w gimnazjum robi na tablecie. Tak samo widziałam w szkole w Wiedniu. Uczniowie nosili laptopy do szkoły i nic innego. Każdy uczeń miał laptop. Sądziłam ze na studiach jest podobnie

Gość gość
nikt u mnie na roku nie nosił laptopa na zajęcia (a też jestem po studiach humanistycznych)

Gość gość
no to my jesteśmy zacofani w takim razie, bo na naszych studiach wystarczy zeszyt A4 i z dwa długopisy

Gość gość
Czy z łaski swojej możesz nie pisać tak agresywnym tonem. Pytam sie czy iPad na studiach może zastąpić laptop. A nie o to na czym pracują inteligentni ludzie a na czym "pustaki"...

Gość Olga18
Dzięki za odpowiedzi;) czyli w takim razie lepiej zainwestować w dobrego laptopa i trzymać go w domu? Bo wiadomo ze nosić łatwiej iPada niż laptop

Gość gość
nie nadążyłabyś pisać na tym swoim ipadzie na wykładach

Gość gość
oczywiście, że laptopa trzymać w domu. Na zajęcia nosi się zeszyt, kserówki i furę kanapek. Tyle :)

Gość gość
ogólnie uznane jest, że tablet to zabawka, do grania i przeglądania netu. Pracy licencjackiej a nawet zaliczeniowej na tym nie napiszesz

Gość gość
Też ukończyłam studia humanistyczne (pedagogika) i nikt z komputerem nie biegał. Wystarczyły zeszyty, kartki, notatniki (zależnie od przedmiotu). No ale ja już jestem stara ;) 32 lata na karku, więc po studiach kilka lat. Ale nadal nie wiem do czego komputer potrzebny. Notatki normalnie się robi: długopisem, ołówkiem, piórem ;)

Gość Olga18
Dzięki za odpowiedzi bo kompletnie nie wiem jak wyglądają obecnie studia. Rodzice pokończyli je dawno temu a starszego rodzeństwa brak i stwierdziłam ze napisze tutaj;) jestem zacofana technicznie jak już mówiłam. Szczególnie przy takiej młodszej siostrze;P

Gość gość
Jakiej pracy licencjackiej, ona ma lapka i nie wie po co, a teraz nie wie czy tablet jej sie przyda, to o czym my rozmawiamy :P

Gość gość
daj spokój, w liceum też nie wiedziałam jak wyglądają studia

Gość gość
Komu by się chciało targać laptopa na zajęcia...

Gość gość
Tak jak pisałam w liceum normalnie przychodziłam do szkoły z zeszytów, książkami i długopisem. W domu laptopa używam do internetu, słuchania muzyki z yt i oglądania filmów online lub z płyty. Nic więcej. Czasem do szkoły przygotowałam prezentacje w PowerPoint lub prężni no i oczywiście często korzystam z pakietu office (world najcześciej). Teraz idę na studia i nie wiem czy kupić tablet i zostawić tego mojego starego laptopa hp czy zainwestować w dobry laptop;)

Gość gość
U has handouty z wykładów są jako PDF do ściągnięcia. Niektórzy ściągają na laptop lub tablet, inni wola wydrukować i robić na tym notatki długopisem :-)

Gość Olga18
Sorki za błędy ale autokoretka mniie zabije kiedyś;( Swoją droga właśnie pisze z iPada i muszę wam powiedzieć ze jest całkiem spoko. Tata dał mi swojego na razie żebym sobie poprobowala i zobaczyła jak mi odpowiada firma Apple. Jest w miarę spoko, taki intuicyjny ale ja jestem zacofana technicznie;)

Gość gość
"U has handouty z wykładów są jako PDF do ściągnięcia". Że co? Może tak po polsku.

Gość gość
czyli nikt nie chodzi na wykłady, bo po co?

Gość Olga18
Pisałam już ze jestem zacofana technicznie ale co jest dziwnego w słowie handouty? Nawet ja je zrozumiałam;P Przecież to wyraz jak każdy inny... Co jest złego ze język angielski przenika prawie każdy inny?

Gość gość
Ipaspd

Gość gość
jaka różnica pisać w zeszycie, czy na klawiaturze? ważne aby zrobić potrzebne notatki.

Gość miłka02
W niektórych sklepach jest zniżka edukacyjna na laptopy i tablety http://ispot.pl/s,bts Tablet może wystarczyć, ale lepiej chyba zainwestować w dobrego laptopa. Po prostu jest wygodniejszy w użytkowaniu i bardziej wszechstronny.