Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

schody w domu, jak wykończyć?

Polecane posty

Gość gaszan
Moim zdaniem drewno egzotyczne w takich przypadkach sprawdza się zdecydowanie najlepiej, a wszystko jest kwestią dopasowania do aranżacji i gustu. Nie każdemu musi odpowiadać to samo.

Gość gość
A może cos ze stali nierdzewnej? Powiem się swietnie się sprawdza w praktyce. Zobacz ciekawe projekty na stronie www.wroblewskidesign.pl , możesz się skontaktowac i cos ci Poradza. Ja z ich wykonania u siebie jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
ja jestem zdecydowanie za drewnem. Drewno ma cos w sobie i uwazam, ze najladniejsze sa schody drewniane. Oczywiscie musza byc wykonane przez dobrego stolarza jak np http://schody.szczecin.pl/ zeby zwalaly z nog :)

Gość haluteks
Drewniane powinny być - żadne inne nie będą wyglądały lepiej. Inna sprawa - koszty. Piękne macie te projekty, piszę o schodach Prudlik - znakomite wykonanie ;-)

Najładniej wyglądają schody z ciemnego drewna i do tego szklane balustrady. Na początku sierpnia robilismy remont w przedpokoju i lakierowalismy na nowo schody, bo już trochę się starły. Dorobiliśmy też szklane balustrady, które zamówiliśmy w firmie Vetro. Jednak poręcze bardzo się przydają, żeby się przytrzymać. Teraz całość ładnie się komponuje.

Gość gość
U mnie było nieco łatwiej. Ze względu na to, że udało mi się zrobić betonowe schody to postanowiłam je wykończyć marmurem, który sam w sobie jest bardzo piękny a jednocześnie nie wymaga zbyt wiele uwagi przy czyszczeniu. Do dziś dziękuję kamieniarzowi www.lotowski.pl, za to, że mnie namówił właśnie na marmur.

Gość kajmasz
Prudlik ma porządne schody, pytanie jaki budżet, ile miejsca na umieszczenie tych schodów. To musi być rozsądnie rozwiązanie. Nie chodzi o to, aby tam było wszystko i nic... Mnie się bardzo podobają schody kręte, ale nie mamy na nie miejsca ;-)

A może wykończyć je drewnem albo kamieniem naturalnym (granitem). Na pewno wytrzymałe i oryginalnie kolorystycznie :) Wybór odpowiedniej balustrady również jest elementem wykończenia, a czy będzie ze szkła, stali nierdzewnej czy drewna, bądź połączenia, na pewno każda ciekawie ozdobi schody :) Jeżeli macie możliwość zrobienia schodów od nowa, to warto przejrzeć różne realizacje, a jak nie macie pomysłu to profesjonaliści pomogą i doradzą :) Zapraszam do nas :)

Gość gość
ja mam metalowe od www.anbi-tech.pl/pl/ . Wstawiliśmy sobie tam mleczne szybki i wyglądają uroczo, bardzo mi się podobają. Myślę, że to najlepsze połączenie i warte uwagi.

Gość gość
ja mam ładne drewniane schody wykończone metalową balustradą od www.sklep.hart-metale.pl . To bardzo ładnie wygląda, jest to ciekawe połączenie. i nowoczesne.

Gość blisek
Jaki jest całkowity koszt wdrożenia takich schodów w swoim domu? Tak mniej więcej? To jest liczone na jakiej zasadzie? Pewnie od wielkości, ale coś jeszcze? Np. ma znaczenie typ drewna?

Gość gość
Myślę, że te schody - http://deinetreppe.de/ sa cąłkeim ładne. Pasuja do wnętrz w tradycyjnym stylu. Jednak drewniane schody to trafiony wybór. Wnętrza wyglądają wtedy bardzo gustownie.

Gość Oszukanyklient
Przestrzegam przed dokonaniem zakupu Schodow w firmie Drawex (a od kwietnia 2015 r. Fabryka Schodow. Na stronie internetowej piszą o ponad 20 letnim doświadczeniu ale oczywiście krs mowi co innego). Atrakcyjna cena jest tylko pozorna (kiedy doliczy sie koszt poprawek wykonanych przez profesjonalna firmę oraz bezcenny "spokój", to cena robi sie 2x wyższa). naliczenie przez klienta kary za opoźnienia montażu jest o tyle problematyczne, ze zgodnie z ich umowa naliczane jest od przekroczeń w dniach DOSTAWY (sama dostawa dochodzi do skutku, bo zaraz po niej nastepuje odebranie wynagrodzenia za schody i próba montażu z która może być już problem, dlatego tez musi zostać przerwana. Oczywiście ekipa nie zwraca wpłaconego tuż przed chwila wynagrodzenia i ma wielkie problemy z zebraniem sie i ponownym przyjazdem. A jak już sie uda to może przyjechac albo inna ekipa która np.nie ma właściwych elementów, albo z uszkodzonymi elementami. Oczywiście także i na to jest wytłumaczenie- nie odpowiadają za działania we. Firmy a często są poprostu podwykonawcami). Rozpatrzenie reklamacji to proces długotrwały i zmierzający donikąd. Pracownicy czy to TWORU zwanego Reklamacja czy to logistyki jak już odbiorą telefon, to brak jakiejkolwiek odpowiedzi potrafią jedynie wytłumaczyć brakiem decyzyjności dwóch szefów- braci. Na tym etapie nie mozna tez liczyć na pomoc sprzedawcy, który twierdzi ze to nie jest już jego problem i jest tak samo bezsilny jak inni. Druga ulubiona wymówka jest "upadłość" drawexu, a co za tym idzie zmiana przez tych pracownikow pracodawcy na innego, z którym nie ma sie podpisanej umowy, wiec tym samym rozmowa z ich strony jest tylko grzecznościowa. Także mozna sie dać zwieść szybkim etapom wykonania pomiarów/wyceny/ przekazania umowy. Prawdziwe SCHODY - czyli nowy etap pseudoOBSLUGI klienta, w którym klient oczekujący tylko wykonania Schodow zgodnie z projektem, traktowany jest jako zło konieczne- zaczynaja sie dopiero po przekazaniu wynagrodzenia za schody.

Gość gość
Do wykończenia schodów spokojnie możecie wykorzystać marmur! To bardzo trwały i elegancki materiał. My mamy takie marmurowe schody przed domem: http://www.marmursolniczki.pl/schody.html i do dziś uważam,że warto było zdobyć się na tą inwestycję.

Gość gość
Schodami u nas w domku zajął się pan z firmy www.kamieniarzguzik.pl. Są granitowe i naprawde bardzo dobrze się prezentują, ja jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
wydaje mi się, że metalowe wykończenia schodów są dobrym pomysłem. Mam podobne rozwiązanie i jestem z niego zadowolona. Zleciłam to firmie http://www.rapmet.pl/ i uważam, że to był dobry wybór.

Gość gość
ja lubie efektowne wykończenia i dlatego zdecydowałam się na balustradę ręcznie kutą. Moim zdaniem bardzo elegancko to wygląda. Możecie sobie tutaj spr realizacje firmy Bramex http://www.bramex.pl/pl/galeria/balustrady/wewnetrzne. mają bardzo dużo wzorów do wyboru, a można też składac indywidualne zamówienia.

Gość ElizaWi
Mi się na przykład bardzo podobają schody, które są wykończone granitem, tzn: stopnice mają z ładnego drewna, natomiast podstopnice z granitu. Uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie jest. Tu macie akurat taką realizację: http://dario-stone.pl/

Gość gość
Witajcie! Długo borykaliśmy się z wyborem schodów do naszego mieszkanka. Na szczęście mamy ten problem już za sobą. Udało nam się idealnie dopasować schody do wnętrza mieszkania. Korzystaliśmy z usług kobamet.com.pl . Połączyliśmy nowoczesność konstrukcji stalowej z drewnianym klimatem schodów drewnianych. Efekt super, a cena też korzystna. Polecam

Gość gość
Takie wykończeniówki to też dębowe bardziej będą pasować, tak mi się zdaje. Na Olechowskiej jest zakład stolarski tam na pewno Ci to dopasują elegancko tak jak trzeba.

Gość zuzka991
My chcemy zamówić schody drewnane, całe takie jak tu http://www.schodyinietylko.pl/ Myśleliśmy o płytkach na schodach ale to się u nas nie sprawdzi. Z resztą schody drewniane wyglądają najlepiej.

Gość dixit
No pewnie, że drewniane schody wyglądają lepiej niż płytki. Myślę, że warto je połączyć z jakimiś fajnymi balustradami. mi się podoba takie połączenie http://www.republikaszkla.pl/system/balustrady/ czyli schody drewniane i balustrady szklane. Przynajmniej ma taki elegancki, a przy tym nowoczesny styl :)

Gość gość
Piękne schody najlepiej zamówić. Wiem ze swojego doświadczenia. Zamawiałam od firmy www.schody.szczecin.pl piękne kręcone schody a znajoma powierzyła budowę „fachowcowi” po czym była strasznie niezadowolona.