Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią. Co robić? :)

Polecane posty

Gość gość

Hej. Zaczynam właśnie 36. tydzień ciąży. Coraz bliżej poród. :) Jeśli będę miała pokarm i wszystko będzie w porządku, chciałabym karmić piersią. Jednak wiem, że pewnie zdarzy mi się czasem wyjść z domu i zostawić dzidziusia z tatusiem. Kończę właśnie studia, obronę pracy magisterskiej mam w październiku. Miałam wszystkie sprawy związane z uczelnią i pracą zamknąć w czerwcu, ale jak to często bywa, trochę mi się wszystko przesunęło z różnych powodów. Co wtedy robić? Na ile starcza odciągnięte mleko i czy mleko matki można zastąpić innym? Czy w ogóle warto w takim wypadku karmić piersią? :) To moje pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona. Nie hejtujcie, tylko powiedzcie, jak to było u Was. :) Pozdrawiam.

karm normalnie cycem. bedziesz sciagac pokarm i juz. w zapasie warto kupic sztuczne mleko na wypadek gdyby twojego zabraklo czy cos ale to lekarz ci musi dobrac odpowiednie dla twojego dziecka. nie ma nic lepszego dla malucha niz mleko matki takze nie rezygnuj z tego ale slyszalam ze sciaganie mleka boli.