Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włamywanie sie na pocztę i wykorzystywanie czyjegos wizerunku

Polecane posty

Gość gość

(Wejście na samą skrzynkę można podpisać pod włamanie bądź naruszenie prywatności?) Były to komentarze strasznie dla mnie denerwujące, gdybym był tym kim według jego zabaw jestem oskarżył bym go również o dyskryminacje. Włamywanie sie na pocztę i wykorzystywanie jej do celów oczerniających (samego własciciela poczty) brzymi to paradoksalnie :)poprzez zakładanie kont na wszelkich portalach ,dla których z wiadomych przyczyn właściciel nie śmiałby sie publikowac swoich danych konta ,oraz nr tel. Kolejna partia jego gry to założenie fikcyjnego profilu na FB i dodawanie moich zdjęć z jakimiś typami, oczywiście serduszek nie zabrakło.Adwokat twierdzi ze takie sprawy sie wygrywa Chciałbym się dowiedzieć z jakich paragrafów mogę skorzystać w sprawie której póki co sam zbieram dowody. Nie chcę mu szkodzić ale chciałbym profesjonalnie i prawnie poinformować go o tym że jeżeli nie przestanie się bawic sprawa trafi do sądu. Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny. Myślę tu o : Zniesławieniu Prawie autorskim (oczywiście mogę się mylić ale chce właśnie się dowiedzieć pod czym jego czyny znajdują się w prawie)

Gość gość
Sankcje prawne – Z punktu widzenia prawa karnego konsekwencje prawna dla hakera, który włamuje się na konto użytkownika portalu internetowego i je blokuje, aby wymusić na właścicielu konta zapłatę za jego odblokowanie, będą przede wszystkim zależeć od okoliczności faktycznych konkretnego przypadku – tłumaczy Piotr Kosiński, adwokat z Kancelarii Linklaters. Uzyskując nielegalnie dostęp do kont innych osób, haker może popełnić kilka przestępstw. Może się bowiem okazać, że jego działania naruszają przepisy o ochronie informacji oraz przepisy chroniące mienie. Jak wymienia Piotr Kosiński, w grę może wchodzić m.in.: nielegalne uzyskanie informacji, niszczenie, zmiana lub usuwanie informacji, niszczenie usuwanie zmiana lub utrudnianie dostępu do komputerowych baz danych, zakłócanie pracy systemu komputerowego lub sieci komputerowej lub tzw. oszustwo komputerowe. To ostatnie przestępstwo polega na bezprawnym wpływaniu na gromadzenie, przetwarzanie i przesyłanie informacji lub ich zmiana w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innemu szkody. – W zależności od kwalifikacji danego czynu różne jest oczywiście zagrożenie ustawowe. W przypadku przestępstw, których może dopuścić się haker, granica odpowiedzialności karnej wynosi od dwóch do pięciu lat pozbawienia wolności – mówi Piotr Kosiński. Ochrona cywilna

Gość gość
niech dalej próbują :D a my będziemy żyć z odzszkodowań :D

Gość gość
teraz więżniowie tyłki im przeleca tak jak oni ofiarom na publicznych forach i randkach dziekujemy głupcom

Gość gość
Dobry adwokat sobie poradzi , mówię Wam :))