Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem blondynką i mam wirusa

Polecane posty

Gość gość

na szczęscie w komputerze i nie wiem co robić. Przeskanowalam komputer programem avast ale dalej jest i co dalej?. Proszę o pomoc

Gość kurde no no
Jakie objawy tej infekcji? Upławy? :p No, serio pytam ;)

Gość gość
niebieskie tlo i biale literki na ekranie

Gość gość
i te literki pojawiają sie co jakis czas

Gość kurde no no
Niebieski ekran śmierci? I Skanowałaś w trybie awaryjnym? Jeśli jest aż tak źle, to warto spróbować ComboFixa. Ale! Jeśli możesz skopiuj to co ważne, bo różnie bywa. Chociaż ja nigdy nie miałem żadnych problemów z CF. CF w ogóle jest bardzo skuteczny. Nie mogę wkleić linku, ale uwaga! Pobierz program tylko ze strony bleepingcomputer.com. Bywają niebezpieczne podróby! Jaki masz system? Bo nie ma wersji na Win 8.

Gość gość
Nie mam pojęcia jaki mam system. O rany co to znaczy ekran smierci. Dzięki zrobie tak jak mowisz

Gość kurde no no
To takie określeni sytuacji, gdy pojawia się komunikat o błędzie w systemie. Komputer od tego nie umiera ;) Skala błędów może być różna. Musisz ustalić jaki masz system. Myszą na Mój Komputer i prawym klikasz na właściwości. Ewentualnie Ten Komputer. Potem wybierasz właściwą wersję CF.

Gość gość
Moge bez problemu to pobrać nie wkręcasz mnie? Pojawilo mi sie okienko wydawca nie znany.

Gość kurde no no
On się w ogóle ur******a? Czy zaraz przechodzi w stan niebieskiego ekranu?

Gość kurde no no
Jeśli w pasku adresu masz www.bleepingcomputer.com to bez obaw. To bardzo porządny i uznany program.

Gość gość
Nagle znika internet i pojawia sie tlo niebieskie z literkami wiec wyłączam komputer. Pozniej przez jakis czas jest dobrze a pozniej znowu trach.

Gość kurde no no
Nie wkręcam cię :) powodzenia Czasem CF jest wywalany i trzeba zaczynać od nowa. Zwykle pracuje do 10 minut, ale sam miałem wypadki, że trwało to ze 45. Niczego nie rób, nie ruszaj, nie resetuj, jeśli program będzie pracował. Poczekaj na końcowy komunikat. Jeśli nie pomoże, to wówczas trzeba dojść do tego, co to za wirus i szukać na niego indywidualnej rady. Ale mam nadzieję, że będzie OK!

Gość gość
Jeszcze raz dziękuje avast znalazł 5 wirusów dałam je do kwarantanny moze zle zrobilam? Trzeba bylo usunąć?

Gość kurde no no
To jest dość typowe i na takie, objawy (bez wnikania w szczegóły) CF lubi pomóc. Ale radzę, abyś ważniejsze dla ciebie dane skopiowała. CF może czasem (mnie się to nigdy nie zdarzyło a stosowałem go może i setki razy na różnych komputerach) zepsuć system. Jeśli dupa, to trzeba będzie spisać kod błędu i szukać w google, co ludzie z tym robią. Ale liczę, że będzie ok!

Gość kurde no no
Niekoniecznie. Kwarantanna w zasadzie ubezwłasnowolnia wirusy i dam sobie raczej łeb urwać, że przyczyną jest coś ukrytego, czego Avast nie widzi. Zostaw jak jest i rżnij go CF. Na końcu będziesz miała komunikat, gdzie CF opisze co zrobił i CO USUNĄŁ.

Gość gość
Avast zablokował ten program czy powinnam wczesniej usunąć avast?

Gość gość
Zapomniałem ci powiedzieć, że CF nie współpracuje z antywirusami. Po prostu wyłącz, dezaktywuj Avasta.

Gość gość
Nie musisz go usuwać, tylko wyłącz. Licz się z tym, że jeśli wirus jest cwany, to będzie ci wywalał CF i będziesz musiała go ur******** jeszcze raz.

Gość gość
ja w smarfonie ale ja tam lubie jak mi wyskakuje nagle 'witamy w agencji towarzyskiej prosze wziac numerek ustawic sie w kolejce" 🖐️

Gość gość
To na 99% nie wirus, następnym razem zrób zdjęcie gdy wyskoczy bsod i wrzuć je tu.