Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ma dosc

Implanty zębowe

Polecane posty

Gość gość ma dosc

Witam :) potrzebuję informacji od osób, które zdecydowały się na implanty zębowe. Gdzie polecacie wykonać taki zabieg. Nie ukrywam, że szczególnie interesuje mnie podkarpacie, ale niekoniecznie. Interesuje mnie także cena. Bardzo proszę o opinie.

Gość gość
Ała. Nigdy bym się nie zdecydowała na obce ciało w szczęce.

Gość magda14
Polecam w Krakowie u doktora Sławomira Karwana. W przeciwieństwie do zwykłych dentystów, którzy dopiero co zrobili kurs implantologii i często mają małe doświadczenie, doktor jest z wykształcenia chirurgiem szczękowym i stale podnosi swoje kwalifikacje z tej specjalizacji. Ma duże doświadczenie w zakresie wszczepiania implantów, jest rzeczowy, podoba mi się jego merytoryczne podejście do leczenia a nie marketingowe (ile wyciągnąć od Pacjenta). Polecam więc również ze względu na ceny :) Więcej info na stronie http://www.karwan-chirurg.pl/

Gość zmasakrowana
gościu sprawa jest GIGA trudna. Nikt nie pisze o wadach. Jestem w trakcie procesu - 3 implanty. Sporo zależy od tego kiedy utraciłeś zeby. Jeżeli dawno temu pewnie będzie potrzebna regeneracja kości. Dużo też zależny od tzw cech osobniczych. Ale po kolei: ja mialam odbudowywaną kość - przeszczep autogenny; maskara - 2 tygodnie wyjęte z życia - 2miesiące z widoczną opuchlizną na twarzy. Dla kobiety koszmar, facet może zapuścić brodę bo sa teraz modne; 14 dni antybiotykoterapia, nie możesz uprawniać sportu - jeśli to ważne dla ciebie; ani sie wysilać jeżeli pracujesz fizycznie. przez 4 tygodnie zwyczajnie flaczejesz. Niedawno miałam wszczepy - konieczne dobre znieczulenie, nalepiej sedacja - bo zabieg mimo różnych ściem ze to kwadransik troch ę trwa i nie jest przyjemny. W zwyczajnym znieczuleniu, nie wytrzymałam i podzieliłam na dwa zabiegi; To oznacza 2 antybiotykoterapie, dwa razy spuchnięta twarz; nie możesz uprawniać sportu ... Do tego - o czym nie powie ci żaden lekarz przed zabiegiem - ale zwykle konieczne jest tzw pogłębienie przedsionka, bo zaszyte dziąsło na implancie ciągnie ci policzek... Znowu cięcie, opuchlizna, antybiotykoterapia, wyłączenie ze sportu i aktywności.... Jeżeli jesteś zainteresowany co dalej -mogę napisać za jkiś czas. Dla uniknięcia wątpliwości, wybrałam jednego z najlepszych lekarzy w Warszawie, a na tzw drugą rękę konsultowałam efekty jego pracy z innym tez niezgorszym . Gdybym miała świadomość jak bardzo to dolegliwe nie zdecydowałabym sie na 3 , może na 1 - ale nie mam pewności. Ile ? nie pytaj, samochód. Zanim się zdecydujesz poszukaj kogoś kto juz ma implanty i niech ci powie w oczy (nie w necie ) czy warto cierpieć, Lekarze mówią ze warto, ja sie przekonam za jakiś czas dopiero, bo już teraz musze dotrwać do końca.

Gość zmasakrowana
ps do poprzedniego postu jeżeli zastanawiasz sie nad implantami , to doradzam abyś umówił sie a konsultacje, czasami są bezpłatne, i poprosił o możliwość zapoznania sie z tzw zgodą medyczną jaką będziesz musiał podpisać przed zabiegiem - nie daj sie zbyć. To pozwoli ci zadawać bardziej kompetentne pytania lekarzowi i uświadomi ryzyka ;-)

Gość gość
dokładnie najlepszym rozwiązaniem chyba będzie dobry stomatolog, który wszystko wyjaśni indywidualnie, w odniesieniu do twojej sytuacji. U nas jest kilka osób w rodzinie,które maja implanty w Zamościu wstawiane, tu masz informacje na ten temat http://www.bezbolesnie.pl/specjalizacje/implanty

Gość gość
witam jakieś 4 miesiące temu też szukałam info na temat implantów, miałam wiele obaw ale przekonałam się że nie potrzebnie, w moim przypadku nie potrzebne były dodatkowe zabiegi(odbudowy kości) najpierw wkręcenie śrub-nic nie bolało, po 3 miesiącach założone śruby gojące i po miesiącu reszta (koszt to 3000zł)za 1, ja miałam robioną 4 i 5

Gość gościówa 2
za reklamy i kryptoreklamy dziękujemy!!!

Gość gość
za reklamy i kryptoreklamy, szeptanki itp dziękujemy!!! do usunięcia

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej kliniki, to mogę polecić Unident Union we Wrocławiu. Pełna profeska :)