Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korneli1988

łożysko przodujące

Polecane posty

Gość korneli1988

witam kochane. chciałam sie czegos wiecej dowiedziec na ten temat. aktualnie jestem w 20 tyg ciąży. Gdy miałam 14 tyg wylądowałam w szpitalu z ja bym tego nie nazwała plamieniem tylko mega krwotokiem. lekarze nie wierzyli ze sie uda ale jednak. maluszek silny jest. wtedy zdiagnozowano u mnie łożysko przodujące. chciałabym sie dowiedziec jak wy to przechodziłyście zebym wiedziała czego sie spodziewac.

Gość korneli1988
jesli sa tu dziewczyny ktore mialy doczynienia z czyms takim prosze o pomoc. bo nie wiem czego sie spodziewac. z gory uprzejmie dziekuje

Gość gość
ja jestem w 15 tc i tez chetnie bym sie dowiedziala co moze mnie czekac. dzisiaj po wizycie lekarz stwierdzil lozysko przodujace.

Gość gość
Łożysko podnosi się po 20tc. Jeśli się nie podniesie wtedy mówi się o łożysku przodującym ale napewno nie w 10czy 15tc (tak to by każda miała)

Gość gość
Ja mialam lozysko przodujace. To jest bardzo ciezka dolegliwosc.w pierwszej ciazy lekarka przed niczym nie ostrzegala i skonczylo sie krwotokami i wczesniakiem . Na szczescie syn jest zdrowy i wszystko ok. W drugiej ciazy ta sama diagnoza ale inny lekarz i od 15 tyg kazal mi lezec, malo chodxic, zero seksu. Pomoglo lozysko lekko sie podnioslo. Wprawdzie ciaza zakonczyla sie przed terminem ale obylo sie bez krwotokow. Jezeli macie jakies pytanie piszcie, chetnie pomoge

Gość gość
19.30 Bzdury piszesz i tylko mieszasz dziewczynie w glowie. Po pierwsze - czy na pewno masz przodujace lozysko? To sie naprawde rzadko zdarza i zasadniczo oznacza, ze lozysko calkowicie lub czesciowo zakrywa dno macicy i ujscie z niej, czyli blokuje dziecku wyjscie. Takie lozysko rzadko sie podnosi i przewaznie ciaza konczy sie cc. Przy lozysku przodujacym absolutnie nie mozna rodzic sn, bo to konczy sie krwotokiem. Przy tego typu lozysku trzeba sie bardzo oszczedzac, zeby zapobiec krwawieniu w II i III trymestrze ciazy. Niewskazany jest rowniez seks. Jest tez cos takiego, jak niskie polozone lozysko - nie blokuje ujscia i przewaznie unosi sie na bezpieczna odleglosc przed 32 tygodniem ciazy, a kobieta moze normalnie rodzic. Przy tego typu schorzeniu mozna normalnie pracowac i wspolzyc, wymagane sa jedynie czestsze usg.

Gość korneli1988
ja mam napewno łożystko przodujące gdyz całe ujście jest zasłonięte, i tak mam wskazania do cc. bardziej chodziło mi o wystepowanie np plamien, co ile moga wystapic czy zawsze to jest czysta czerwona krew? czy moze byc brazowe? kiedy moge poczuc pozadnie ruchy dziecka? i ile faktycznie mozna chodzic. moje poprzednie ciaze odbyly sie bez problemow. wiec nie mialam doczynienia z czyms takim, a wolalabym sie od dziewczyn dowiedziec ktore juz cos takiego przechodzily