Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drZawadzka

Która lalka??

Polecane posty

Gość drZawadzka

Cześć, chce zakupić córce lalkę, tylko zastanawiam się która znajdzie uznanie w szanownych małych rączkach. Jest ogromny wybór w sklepach, poprzez Barbie, lalki szmaciane, materiałowe, porcelanowe, bobasy, stylizowane na dzieci, realistyczne 1:1... tylko którą wybrać??

Gość gość
Wg mnie najlepiej przejść się z dzieckiem do sklepu i zaobserwować, co jej się najbardziej podoba. Albo u koleżanek czym się bawi, co na obrazkach, czy w telewizji robi na niej wrażenie. Bo może być tak, że kupisz jakąś wypasioną lalę, a ona będzie się bawić lalką zrobioną z chusteczki do nosa i łyżeczki :-)

Gość dr Zawadzka
Na moją małą wszystko robi wrażenie, nawet statki i samoloty zrobione z papieru. ;) Jeszcze nie potrafi wskazać co jej się bardziej podoba. Za moich czasów dzieciństwa ilość zabawek była bardziej ograniczona-jestem jedynaczką nigdy nie miałam kontaktu z dziećmi, a tym bardziej ze światem zabawek. Dopiero gdy urodziłam Roksanke, po późnej ciąży, trzy lata temu właśnie stanęłam przed problemem którą lalkę właściwie zakupić. Jakie Wy macie doświadczenia? Co polecicie po dobrej cenie? Na co mam zwrócić uwagę przy zakupie?

Gość A po co koniecznie lalka
? Skoro podobają jej się bardziej rozwijające zabawki to po cholerę koniecznie lalczyne koszmarki? Moja córka nigdy lalkami sie nie bawiła i w ogóle jej się żadne nie podobały

Gość dr Zawadzka
Uważam, że lalka to najlepszy pomysł dla dziewczynki. Też chce wbudować w niej świadomość, że jest kobietą. Zresztą na zabawki rozwijające kreatywność jest zdecydowanie za mała. Od dziadków dostała wiele takich prezentów i niekoniecznie bawi się nimi tak jakie jest docelowe przeznaczenie, chwilę ją to zainteresuje (2-3 dni), a potem zostawia w zapomnieniu,dlatego pomyślałam o czymś przystępniejszym, z czym by się mogą zżyć i identyfikować........

Gość gość
moja dostala agatke jak miala chyba 3 latka i bawi sie nią do dzis a ma 5 lat ma taka co płącze pije mleko kosztowala cos 140zł ale warto było bo to jedna z nielicznych zabawek ktorymi bawie sie neimal codzinnie od tak dlugiego czasu inne typu barbie leza na polce

Gość dr Zawadzka
A gdzie udało Ci się zakupić Agatkę?

Gość gość
bobas placze a po podaniu smoczka zasypia i rusza mu sie brzuszek, jak placze to tez podaje sie mu buleke i tez przestaje płakac a jak sie ją podrzuci do gory to sie smieje

Gość DrZawadzka
Bardzo fajna lalka :) chyba zakupię, ale potrzebowałabym jeszcze kilku innych opinii.

Gość dr Zawadzka
Hallo, czy ktoś mi jeszcze coś podpowie?